Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Rižoto s kozicama i bundevom

Rižoto s kozicama i bundevom

Ovo jelo je idealno za nakon blagdana jer je lagano te neće teško pasti na želudac, a istovremeno je vrlo bogato hranjivim tvarima koje će vaše tijelo opsrbiti energijom

VIDEO

Količina sastojaka dovoljna je za četiri osobe, a priprema ovog ukusnog jela će trajati svega 30 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO.

Pokretanje videa...

00:47

Sastojci:

1 srednja muškatna bundeva⁠, 400 g riže za rižoto,⁠ 1 srednja glavica luka,⁠ 2 dl bijelog vina,⁠ 100 g sira⁠ Grana Padano, 70 g maslaca, sol, papar⁠, 1 dl maslinova ulja, 150 g očišćenih kozica,⁠ 30 g bučinih sjemenki⁠, pileći ili povrtni temeljac, začini (crvena paprika, curry prah i kurkuma)⁠, svježi timijan

Priprema:

Bundevu očistite, izrežite na kockice i začinite solju, paprom, maslinovim uljem, timijanom, crvenom paprikom, curry prahom, kurkumom te dobro promiješajte i pecite 30 minuta na 180°C. Dok se bundeva peče, sitno nasjeckajte luk i propirjajte. Dodajte rižu i tostirajte je dok ne postane staklasta. Kad je riža staklasta, zalijte vinom i miješajte dok ne ispari. Zagrijte temeljac koji ste prethodno napravili i lagano podlijevajte rižu i stalno miješajte.

Fino za prste polizati: Recept za izvorni talijanski umak bolonjez
Fino za prste polizati: Recept za izvorni talijanski umak bolonjez

Dodajte kremu od bundeve, koju ste ispekli i izblendali uz dodatak maslaca. Rižu stalno miješajte i lagano podlijevajte. Zatim na vruću tavu s maslinovim uljem stavite očišćene kozice, lagano popržite i zalijte s malo vina pa maknite s vatre kad vino ispari. Kad je rižoto pri kraju, začinite, maknite s vatre pa dodajte maslaca i sir Grana Padano i promiješajte. Bučine sjemenke istostirajte. Servirajte u tanjure i na kraju dodajte malo ulja od buče ili tostiranih bučinih sjemenki.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Zbog moje debljine, ljudi misle da mi je muž plaćeni glumac'
TRPI RUŽNE UVREDE

'Zbog moje debljine, ljudi misle da mi je muž plaćeni glumac'

Amerikanka je odlučila javno odgovarati svim okrutnim komentatorima koji ju pitaju je li njezin mišićavi suprug 'plaćeni glumac' te ju pitaju koliko ima novca te ima li životno osiguranje

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'
ISPOVIJESTI: KAKO SMO IZBJEGLI SMRT

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'

S vremena na vrijeme, naš unutarnji glas nas navodi da donesemo odluke koje inače ne bismo razmatrali, kao što je odustajanje od putovanja ili iznenada odabiranje druge rute na posao
Ulovite mjesto na vrijeme: Evo gdje se u Zagrebu smije, a gdje ne smije roštiljati na livadama
BUNDEK, JARUN...

Ulovite mjesto na vrijeme: Evo gdje se u Zagrebu smije, a gdje ne smije roštiljati na livadama

Pomama za klupicama i kućicama iz godine u godinu je sve veća, a kad su praznici, poput 1. maja, klupicu treba zauzeti već u rano jutro. Evo koje su najpopularnije lokacije za besplatno roštiljanje u glavnom gradu