Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Život s petorkama: Trebaju 60 pelena i 40 bočica - svaki dan!

Mladi bračni par iz Kentuckyja je nakon umjetne oplodnje dobio petorke. Uz dadilju i jednu baku i dalje je to svakodnevna bitka. Otkrili su kako kod njih izgleda mijenjanje pelena ili odlazak u trgovinu

34 komentara

Roditelji petorki su otkrili su kakav je život s pet beba. Briana i Jordan Turner, iz Kentuckyja u SAD-u imaju petorke - Zoey Hart, Dakotu Faith, Hollyn Grace, Asher Blazea i Gavina Lanea zahvaljujući kojima je njihov život postao svakodnevna borba s vremenom i gomilom obveza kako bi petorke imale sve što trebaju.

Da bi djeca bila u čistoj odjeći, par, kojima pomaže Brianina majka i dadilja koja s njima živi, dnevno operu barem tri mašine rublja. Također, svaki dan petorkama treba promijeniti 60 pelena i najmanje 20 različitih setova odjeće.

Tjedna trgovina uključuje desetke bočica dječje hrane, mlijeka i raznih formula.

- Prođu kroz bezbroj obroka dnevno. Moramo paziti što i kako jedu jer im je još slab imunitet, pa zato ni ne idemo često van. Ali, kad izađemo, onda smo prava atrakcija. lakše nam je kad izađemo s njima van u dva navrata, prvo s troje, onda s dvoje - priča mama Briana. 

- Morali smo kupiti veliki kombi čim su se petorke rodile, nema šanse da bi svi stali u naš stari auto. Ali, polako prerastamo i kombi - govori Briana.

Briana (30) i muž Jordan dvije godine su pokušavali dobiti bebu prije nego što su se odlučili na umjetnu oplodnju. Jordan je priznao da je skoro pao u nesvijest kad je saznao da će imati petorke. Kako bi prehranio tako veliku obitelj, nakon poroda je uzeo samo tjedan porodiljnog i odmah se vratio na posao vozača dizalice.

Ali Briana nije sama. S njom živi dadilja i svako jutro u 6 sati dolazi joj pomoći njezina majka. Par je ispričao da su dosad potrošili ogromnu svotu na najosnovnije stvari za svoju djecu i jasno im je da će uskoro i njihova kuća postati premala za tako veliku obitelj pa se planiraju uskoro i preseliti.

 Svako dijete ima svoj karakter i stvarno je uzbudljivo gledati ih kako rastu i razvijaju se - sa smješkom priča Briana.

- Ali, na drugu stranu, naš život je isplaniran do zadnje sitnice i moramo se striktno pridržavati rasporeda kako bi stigli sve što je potrebno da su petorke čiste, uredne i nahranjene. Ponekad, sve ovo se čini poput jako iscrpljujućeg sna, nestvarno... Prošla godina mi je sva u magli - objašnjava Briana. 

IMA DVOJE DJECE Majka (44) odgovara na kritike: Dojim i mlijeko mi je savršeno

VIDI OVO: Ljudi koji liče likovima iz crtića!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message