Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Roditeljima stavljanje djece na spavanje stvara najveći stres

Roditeljima stavljanje djece na spavanje stvara najveći stres

Roditelji su zbog djece pod stresom šest puta na dan, osam dana u mjesecu osjećaju da im treba odmor i vrijeme za sebe, a treba im duplo duže da izađu iz kuće nego prije dolaska djeteta

VIDEO

Roditelji zbog svoje djece proživljavaju stres šest puta na dan, pokazalo je nedavno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.

Najveći stres zadaje im slanje djece na spavanje, tjedna nabavka hrane s djecom te zajednički ručak. Roditelji su naglasili kako im visoku razinu stresa predstavlja i konstantna briga o tome da dijete napiše zadaću i nauči sve za školu kao i kupanje prije spavanja.

Visoko na listi stvari koje im izazivaju stres je i činjenica da često jure kući s posla kako bi bili s djecom, osmišljavanje jelovnika te briga oko pravilne prehrane. Roditelji koji su sudjelovali u istraživanju kazali su kako smatraju da su djeca u dobi od pet godina najzahtjevnija.

Žudite za opuštanjem? Miris ove biljke je uistinu čudotvoran
Žudite za opuštanjem? Miris ove biljke je uistinu čudotvoran

- Raditi svoj posao odgovorno i istovremeno brinuti se o djeci ponekad izgleda neizvedivo pa tako i najjednostavniji poslovi oko djece mogu izgledati nemogućima za odraditi mirne glave - kazali su roditelji. Izluđuje ih i kad djeca poskrivećki jedu slatkiše prije obroka, šaraju po zidovima i tepisima ili se ne žele obući kad moraju negdje ići. Kao izrazit okidač za stres su i dječje nepodopštine od kojih roditelji izdvajaju ulazak u stroj za pranje suđa, skrivanje u košari za prljavi veš te kad rade nered u trgovini ili restoranu.

Roditelji navode da im, u odnosu na ranije, treba duplo više vremena za izlazak iz kuće, čak 12 minuta više nego prije djece. Za kupnju namirnica s djecom treba im 14 minuta više, za jutarnje oblačenje potroše 11 minuta više nego ranije, a zajednički doručak traje 12 minuta dulje.

Roditelji smatraju da su čak 40-ak minuta dnevno ozbiljno zabrinuti zbog svoje djece i njihova ponašanja te se u prosjeku osam dana mjesečno osjećaju kao da im treba malo odmora ili vremena koje bi mogli provesti sami sa sobom.

Novorođene bebe osjećaju bol intenzivnije nego odrasli

Sveučilište Oxford provelo je veliko istraživanje kojim su znanstvenici napokon dokazali da, ne samo da bebe osjećaju jednaku bol kao odrasli - nego je osjećaju intenzivnije. 
Teško je zaključiti o kolikoj se boli radi samo promatranjem pa su znanstvenici koristili magnetsku rezonancu kako bi promatrali aktivna područja boli u mozgu beba i odraslih.

Tate, budite oprezni: Traume i prehrana prenose se na djecu
Tate, budite oprezni: Traume i prehrana prenose se na djecu

- Sve do nedavno mislilo se kako nije moguće proučavati bol kod beba tom metodom jer bebe ne mogu biti mirne prilikom skeniranja - rekla je dr. Rebecca Slater sa Sveučilišta Oxford. 
Iako postoje rizici stavljanja novorođenčeta pod anesteziju, istraživači naglašavaju da, ako takvoj operaciji ne bismo podvrgnuli starije dijete ili odraslu osobu bez anestezije, isto vrijedi i za novorođenče. 

POTRESNA ISPOVIJEST MAME: 'Moja mala kćer dobila je menstruaciju u busu, a reakcija nepoznatog dečka me šokirala' 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam