Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Romantika, sunce i pijesak: Top 10 najljepših plaža na svijetu za godišnji odmor kao iz bajke

Romantika, sunce i pijesak: Top 10 najljepših plaža na svijetu za godišnji odmor kao iz bajke

Prekrasne scene diljem svijeta otkrivaju svu čar prirode, stoga su ove lokacije na listi želja mnogih putnika. Nalaze se na dostupnim mjestima, pa je lako na njima se - fotografirati

VIDEO

Ovo su destinacije koje gledamo na zaslonima i sanjarimo kako bismo na njima uživali. Samo jedan pogled dovoljan je da shvatimo koji je to raj na Zemlji.

1. Anse Source d'Argent, Sejšeli

Jedna je to od najfotografiranijih plaža na svijetu te ima predivan bijeli pijesak i čarobno okruženje. Anse Source d'Argent se nalazi na La Digueu, jednom od 115 otoka rajskog arhipelaga u Indijskom oceanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U Ninu se vjenčali Goga i Adam iz Brak na prvu VIDEO

Plaža blista uz pozadinu ogromnih granitnih gromada, izlizanih vremenom i vremenskim prilikama. Greben na moru pruža zaštitu od oceanskih valova, čineći tirkiznu vodu savršenom za kupanje. Tamo možete vidjeti i brojne lijepe ptice i divovske kornjače,

2. Polihale, Havaji, SAD

Polihale je najljepša plaža na havajskom arhipelagu. Ovaj naizgled napušteni dio od 11 km na zapadnom kraju Kauaija, jednog od najslikovitijih otoka na svijetu, udaljen je nekoliko milja od najbližeg grada i nosi vibru čarolije i mističnosti, koja je i danas živa na Havajima. Do plaže se može doći samo slabo označenom, zemljanom cestom od šećerne trske, zbog čega je poželjnije vozilo s pogonom na četiri kotača.

Badić birajte po građi tijela: Atribute naglašava jaki uzorak
Badić birajte po građi tijela: Atribute naglašava jaki uzorak

3. Camps bay, Cape Town, Južna Afrika

Uz divno bijeli pijesak iza kojeg je veličanstvena pozadina, odnosno planinski lanac, voda je u zaljevu Camps Bay prilično hladna radi jakih u Atlantskom oceanu. No, plaža je javna i ima mnogo kupača te privlači romantične parove u potrazi za lijepim zalaskom sunca.

Neka danas djeca odmore od pisanja zadaće i uživaju u danu
Neka danas djeca odmore od pisanja zadaće i uživaju u danu

4. Maya Bay, Koh Phi Phi, Tajland

Maya Bay je prekrasan, zaštićen zaljev na tajlandskom otoku Koh Phi Phi. S prstenom od bijelog pijeska okruženom mangrovama i visokim vapnenačkim zidovima prekrivenim gustim lišćem, lako je shvatiti zašto je redatelj Danny Boyle odabrao baš ovu plažu za kultni film 'The Beach', s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi.Glavna plaža unutar zaljeva duga je oko 200 m i ima svilenkasto meki bijeli pijesak, s podvodnim šarenim koraljima i egzotičnim ribama u iznimno čistoj vodi.

VIDEO Morska pluća u Jadranu: 'Ogromne su bile, prvi put sam ih vidio u Rijeci, predivne su...'
VIDEO Morska pluća u Jadranu: 'Ogromne su bile, prvi put sam ih vidio u Rijeci, predivne su...'

5. Long beach, otok Vancouver, Kanada

Najduža pješčana plaža na kanadskom otoku Vancouver otkriva zapanjujuće ljepote i impresivnu raznolikost podmorskog svijeta. Dio je nacionalnog parka Pacific Rim između Tofina i Uclueleta, a njezinih 16 km pijeska nalazi se oko bujnih šuma. Svakog proljeća i ljeta uz ovu obalu migrira dvadeset tisuća sivih kitova.

6. Baio do Sancho, Fernando de Noronho, Brazil

Baio Do Sancho nalazi se na udaljenom otoku Fernando de Noronha, koji je dio aktivnog vulkanskog arhipelaga. Čini ga 21 otok u Atlantskom oceanu, oko 350 kilometara od obale sjeveroistočnog brazilskog zaljeva. Pjenušava smaragdna voda i meki bijeli pijesak okruženi su liticama visokima čak 75 m. Do plaže se može doći samo čamcem ili pješice po zemljanoj stazi kroz pukotinu u stijeni s nekoliko desetaka neravnih, sklisko-pješčanih stepenica. Plaža je savršena za ronjenje.

7. Whitehaven, Queensland, Australija

Plaža Whitehaven dio je nacionalnog parka Whitsunday Islands, a nalazi se u srcu Velikog koraljnog grebena. Najpoznatija australska plaža proteže se na 7 km, a karakteristična je po kovitlacima tirkizne, plave i zelene vode. Sastav pijeska je 98% čistog bijelog silicija, što mu daje briljantnu, skoro luminescentnu boju. Do plaže se može doći helikopterom ili hidroavionom, ali i u sklopu izleta jahtom.

8. Grace bay, Turks & Cairos

Turks i Caicos broji 40 otoka i uvala, od kojih je Providenciales glavno turističko središte. Na sjevernoj obali je zaljev Grace, 19 km široku plažu koja je okružena koraljnim grebenima koji su ujedno velika turistička atrakcija za ronioce. Posljednjih nekoliko godina tamo je niknulo dosta hotela i ljetovališta.

9. Navagio, Zakintos, Grčka

Plaža Navagio je izolirana, impresivna uvala na grčkom otoku Zakintosu. Često se naziva i Plaža brodoloma jer je dom olupini  Panagiotis, za koju se vjeruje da je bio krijumčarski brod. Područje je karakteristično po strmim vapnenačkim liticama, bijeloj pješčanoj plaži i bistroj vodi. Do pojasa plaže se dolazi samo brodom, ali možete se vidjeti i s okolnih litica.

10. Tulum, Riviera Maya, Meksiko

Ono što Tulum izdvaja je njegova neposredna blizina s najljepšim ruševina Maya. Naime, ovdje se susreću divna plaža i kulturna destinacija. Tulumova ruševina je zapravo drevni grad ograđen zidinama koji se nalazi na stjenovitoj litici, s koje se pruža pogled na spektakularnu plažu tirkiznog mora. Iako, u realnom scenariju, ovdje je obično masa turista, stoga se rijetko može uživo sagledati njezina realna ljepota, piše The Travel Expert.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam