Lifestyle

Komentari 2

Putujete u drugu zemlju na par dana? Evo što trebate spakirati

Putujete u drugu zemlju na par dana? Evo što trebate spakirati

Pakiranje za putovanje može biti prava mala noćna mora. Što ponijeti, kako znati što će nam zatrebati... Zadnje što želimo kada otvorimo kovčeg je vidjeti da nam je većina potrebnih stvari ostala kod kuće

Bez obzira čeka li vas kraći ili duži put, jedino pravilo koje treba slijediti je - manje je više. Pametno se spakirajte. Potrebno je savladati i uspješno usvojiti nekoliko važnih načela i pravila. Najbitnije je unaprijed misliti i dobro se pripremiti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Duljina putovanja

Pokušajte se ne pakirati u zadnji tren, čak i ako nemate mnogo vremena i vaše putovanje je došlo iznenada, nemojte se spremati noć prije odlaska. Uvijek vodite računa o duljini putovanja, kao i o tome kojim prijevoznim sredstvom putujete. 

Ljetni, zimski, poslovni ili potpuno zabavni - svaki od ovih odmora zahtijeva drugačije rekvizite za ponijeti. Za kraća putovanja odaberite manji kovčeg, a trik u njegovom pakiranju neka bude vaša vještina slaganja odjeće, kako bi što više komada mogli staviti u torbu. Također, uvijek odredite u čemu ćete putovati, jer imajte na umu da vam je potrebna što udobnija odjeća na dan putovanja.

Vremenska prognoza

Uvijek provjerite vremenske prilike koje možete očekivati tamo gdje mislite boraviti. Ponesite odjeću koju možete višestruko iskoristiti, na primjer lagana jakna koju ćete ponijeti neka bude vodootporna, isto pravilo vrijedi i kada je riječ o obući, gdje god putovali. 

Jednostavno razmišljajte

O tome što ponijeti na putovanje najviše ovisi od mjesta koje ćete posjetiti i od godišnjeg doba. Ako je toplije vrijeme, izbor odjeće je laganiji, jednostavniji, ne morate pritom nositi ni jaknu, već se možete odlučiti za poneki kardigan, trenirku ili pak kabanicu ako vam se dogodi kišan dan ili malo padnu temperature. Uvijek se više mjesta u kovčegu nađe za ljetne haljinice i majice nego za zimske džempere i jakne. Možete pokušati s vakuumskim vrećicama ako ipak morate ponijeti nešto deblje ili veću količinu odjeće.

Odjeća i obuća

Odjeću također birajte tako da određene komade možete nositi na što više kombinacija. Na sebi prilikom putovanja uvijek imajte udobne cipele i torbicu s bitnim stvarima ako morate negdje žuriti prilikom stizanja na odredište, ili u slučaju kašnjenja. Također, uvijek možete i na licu mjesta kupiti nešto što vam zafali ili ste zaboravili - nije drama.

Ako neku odjeću ne nosite u svakodnevnom životu, nemojte je ponijeti sa sobom ni na putovanje. Ne kupujte odjeću prije polaska, jer zasigurno u ormaru imate sve što vam je potrebno - samo dobro razmislite. Spakirajte više majica nego hlača, jer rijetko tko će primijetiti da ste hlače nosili dvaput zaredom, što za majice i nije slučaj. 

Bez pretjerivanja 

Nikada ne pretjerujte s obućom, jer vam sigurno treba manje pari nego što poželite ponijeti. Dva para cipela u većini kratkih putovanja budu sasvim dovoljna, u slučaju da vam se jedna zaprljaju ili vas iznenadi kiša pa vam je potreban jedan par suhe obuće. I uvijek pripazite na udobnost nauštrb izgleda vaših cipela. Jer kada idete na odmor - želite zaista to, odmoriti se i udobno provoditi dane šetajući i obilazeći vaše omiljene destinacije. 

Ručna torbica

Provjerite valjanost svojih dokumenata prije nego ih pospremite u torbicu. Nemojte zaboraviti na dobru muziku i knjigu, uz koje ćete se opustiti putujući ili odmarajući na odabranoj destinaciji, na plaži, uz bazen ili pak u sobi u kojoj ćete boraviti. Svu tehnologiju i punjače pripremite da vam budu pri ruci. Preporučuje se ponijeti i kopije osobnih i putnih dokumenata, u slučaju iznenadih neprilika. 

Kozmetička torbica

Ne zaboravite za početak na vaše zdravstveno stanje, vaše lijekove i terapiju te ponesite dovoljnu količinu onih koje trošite, bilo da se radi o lijekovima protiv bolova i sličnih uobičajenih tegoba. Manje je više i u slučaju kozmetike, osnovne stvari su one koje su najpotrebnije, spakirajte par sitnica koje stvarno svakodnevno koristite. 

Najčitaniji članci