Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Ruke će biti njegovane i meke zimi uz dva ključna sastojka

Ruke će biti njegovane i meke zimi uz dva ključna sastojka
1

Kod odabira kreme najvažnija su dva sastojka, oni koji sprječavaju isušivanje poput ulja jojobe i shea maslaca te oni koji hidratiziraju kožu kao glicerin i urea

VIDEO

Vjetar i niske temperature nepovoljno djeluju na kožu ruku, koja je uz lice najviše izložena nepovoljnim vremenskim uvjetima. Osobito su opasne promjene prilikom izlaska iz toplog na hladno i obrnuto. To uzrokuju grčenje žila, usporavanje cirkulacije, crvenilo te pucanje kože.

Koža u zimskim uvjetima lako dehidrira i treba joj intenzivnija njega.  To osobito vrijedi za osjetljiviju kožu koja je sklona upalama, crvenilu i ljuštenju. Zimi ruke treba prati mlakom vodom i blagim šamponom, a nikako ne vrućom jer će je dodatno isušiti, piše WebMD.  

Dva su ključna sastojka za njegu kože ruku

Kreme se preporučuje koristiti i prije nego se pojave prvi znakovi dehidracije. Tako će se stvoriti zaštitni sloj koji će spriječiti gubitak vlage i prirodnih ulja neophodnih za meku i zdravu kožu. 

Najbolje ju je nanositi pet do šest puta na dan, a obavezno treba namazati i nokte jer i oni brzo gube vlagu i lome se, savjetuju dermatolozi. 

Kod odabira kreme najvažnija su dva sastojka, oni koji sprječavaju isušivanje i oni koji hidratiziraju kožu. Jojobino ulje, shea maslac, petrolej i mast životinjskog porijekla lanolin spriječit će gubitak vlage, a zadržat će je glicerin, hijaluronska kiselina, urea i alfa hidroksilna kiselina. 

Neke kreme sadrže obje vrste sastojaka, no mogu poslužiti i dvije različite kreme, s time da prvu nanesete hidratantnu kremu koja zadržava vlagu, a nakon što se upije i kremu sa sastojcima koji sprječavaju isušivanje. 

Već oštećena koža voli pčelinji vosak i kakao maslac

Ako je koža već popucala, veća oštećenja ublažit će gušće kreme koje će je dubinski nahraniti. Najbolji izbor su one na bazi kakao ili shea maslaca, pčelinjeg voska i silikonskog ulja dimetikona. Treba ih nanijeti na ruke, staviti rukavice i ostaviti preko noći. 

Kućna manikura: Maslinovo ulje i kamilica za nježne dodire

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'
NEVJEROJATNA SNAGA VOLJE

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'

Dejana Bačko nevjerojatna je žena, koja je usprkos invaliditetu ostvarila sve u životu. Za svakodnevne zadatke koristi noge i ništa je ne može zaustaviti

3 najčarobnija znaka Zodijaka
DIVNA BIĆA

3 najčarobnija znaka Zodijaka

Jedni su duboko empatične i brižne duše. Drugi posjeduju urođenu sposobnost da vide izvan površine i uđu u skrivena područja podsvijesti, a treći su poznati po svojoj intenzivnoj strasti i magnetskoj privlačnosti
Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u - tvrdi stručnjak
PRAVILAN NAČIN

Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u - tvrdi stručnjak

Stolici je potrebno vrijeme da se pomakne u ispravan položaj kako bi sišla kroz analni kanal, zbog čega ne biste trebali pokušavati na silu. Ako ne uspijete, ustanite i prošetajte