Obavijesti

Lifestyle

Komentari 111

Ruke i noge muškaraca sve su duže, a spolni organ sve kraći

Ruke i noge muškaraca sve su duže, a spolni organ sve kraći
1

Muški spolni organ u posljednjih se 60 godina smanjio za osam milimetara, a znanstvenici predviđaju da će ubuduće biti sve kraći, radi onečišćenja iz okoliša

VIDEO

Penis je današnjih muškaraca u opuštenom stanju dug u prosjeku 8,9 cm, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Padova na 2123 muškaraca. To je čak 10 posto kraće nego što je bilo prije 60 godina, prema studiji slavnog seksologa Alfreda Kinseya. Prosječna je dužina penisa u opuštenom stanju tada iznosila 9,7 cm, što dokazuje da se muški spolni organ smanjuje, a u svjetskom prosjeku to iznosi oko osam milimetara, prenosi 24sata.info.

Iako su penisi manji, ruke i noge muškaraca sve su veće, jer su se udovi produžili proporcionalno duljini tijela.

- Muški spolni organ sve je manji zbog pogubnog onečišćenja iz okoliša. Pesticidi, kemikalije, metali i plastika oponašaju ulogu ženskih spolnih hormona i smanjuju udio testosterona kod muškaraca - kaže voditelj studije, profesor Carlo Foresta.

Iako smanjenje muškog spolnog organa neće utjecati na seksualni život budućih generacija, znanstvenici smatraju da je to jedan od pokazatelja širenja androgenih karakteristika ljudi..

Regionalne razlike u duljini penisa

Iako se prosječna dužina penisa razlikuje od kontinenta do kontinenta, pa i od države do države, znanstvenici tvrde da je razlika Kinseyevih i talijanskih rezultata prevelika da bi bila slučajna. 

Prema svjetskim podacima Target Mapa, najmanji penis na svijetu imaju Koreanci, s 9,66 cm u ukrućenom stanju, a slične dužine imaju Kinezi i Indijci. Hrvati s prosječnih 14,77 cm u ukrućenom stanju nalaze se u sredini ljestvice, a naši susjedi Mađari imaju najduže muške spolne organe u regiji s prosječnih 16,51 cm.

Najdulje spolne organe uvjerljivo imaju Afrikanci, a iz dostupnih podataka muškarci iz države Kongo uvjerljivi su šampioni u duljini s 17,93 cm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač