Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Sa stola treba maknuti ručak, šalice, CV i nepotrebne papire

MANJE JE VIŠE Obilježja političkih stranaka mogu potaknuti neželjene sukobe na poslu, a povjerljivi dokumenti dovesti do krive procjene vaših kolega pa ih ne držite na uredskom stolu

Foto: Dreamstime
9 komentara

Kako biste si odradili više u manje vremena, prvo “raskrčite” svoj radni stol. 

Ako niste jedni od onih kojima urednost dolazi prirodno, odvojiti nekoliko trenutaka u danu da počistite stol, a nepotrebne stvari spremite u ladicu. Neke stvari ne biste trebali držati na stolu.

Foto: Dreamstime

Primjerice, ručak. Professor Kimberly Elsbach sa Sveučilišta u Kaliforniji zaključio je da se kreativnost mijenja ako se svako malo mijenja okruženje. Zato ostanak u istom prostoru gdje radite u vrijeme ručka “ubija” kreativnost. Niti prljave šalice kave ne doprinosi redu i skladu. 

- Uzmite minutu, dignite se od stola nakon što popijete kavu i odnesite je u kuhinju - kaže Valli Vishnubhotla, digitalni PR menadžer.

KNJIGA DANA Suosjećanje na poslu povećava produktivnost i vodi uspjehu

Vaši kolege ne moraju se zamarati vašim političkim opredjeljenjem, pa sa stola izostavite sva politička obilježja. Isto tako, na stolu ne ostavljajte ni papire vezane za neki sudski proces. Kolege bez te informacije mogu živjeti, a ako nešto krivo protumače, moglo bi se negativno odraziti na vas.

Istraživanje objavljeno u Journal of the Association for Consumer Research pokazalo je i da sama prisutnost mobitela na stolu može odvratiti pozornost. Neki uspješni poduzetnici otkrivaju da na stolu zato drže samo “dobri stari fiksni telefon” koji im štedi živce i usmjerava ih na rad, a ne uzima vrijeme. Slatkiše uklonite ako želite ostati zdravi i - vitki.

Foto: Dreamstime

Sklonite i vaš životopis. Vidljiv životopis svima šalje jasnu poruku - da tražite drugi posao, kaže Roy Cohen, poslovni trener. Ako vaš šef to vidi, možda ćete teško vratiti njegovo povjerenje. 

NE MOŽETE NE VIDJETI: Vjenčanica princeze Eugenie neodoljivo podsjeća na Meghaninu!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message