Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Samohrani otac posvojio petero djece s poteškoćama u razvoju

Jack ima autizam, Joseph Downov sindrom, dok najmlađi Noah boluje od urođenih defekata koji utječu i na ruke i noge. Ruby ima Pierre Robinov sindrom, a Lily je gluha

Foto: Screenshoot/Youtube
32 komentara

Samohrani otac Ben Carpenter tvrdi kako je oduvijek znao da želi čim prije imati djecu. Kada je napunio 21. godinu odlučio je posvojiti prvo dijete, i to ono sa posebnim potrebama upravo zbog toga što je radio u školi za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju.

POGLEDAJTE IH U VIDEU:

- Mislio sam da me neće prihvatiti kao kandidata za usvajanje djece zato što sam samac - objašnjava Ben i dodaje kako ga je služba za posvajanje baš zbog toga prihvatila, a dodatni plus je bilo i njegovo radno iskustvo. 

Prvo dijete posvojio je s 21 godinom, otada je prošlo devet godina i sada ih je petero, a on kaže da ne planira stati samo na tome. Za sada se brine o tri dječaka i dvije djevojčice. Dječak Jack ima autizam, Joseph Downov sindrom, dok najmlađi dječačić Noah boluje od rijetkog sindroma i ozbiljnih urođenih defekata koji utječu i na ruke i noge.  

Foto: Screenshoot/Youtube

- Noah je super i savršeno se uklapa u našu obitelj i, da budem iskren, osjećam se kao da je uvijek sa nama - tvrdi Ben. 

Djevojčice su Ruby i Lily, Ruby ima Pierre Robinov sindrom i ograničenu uporabu ruku zbog nedostatka kostiju, a Lily je gluha. Ben priča kako žive u idiličnoj obiteljskoj atmosferi, pogotovo jer se sva braća i sestre jako brinu za Nou, a najviše doprinosi Lily koja je posebno majčinski nastrojena i pomaže nahraniti Nou i ostale stvari koje idu uz to. 

Što se tiče financija, Ben prima novčanu potporu i živi od vlastite štednje. On kao posvojitelj, ima pravo na tjedni dječji doplatak u iznosu od 171 kunu za prvo dijete i 113 kuna za drugo. Usvajanje djece s teškoćama u razvoju podupire i doplatak za doživotni invaliditet, koji je namijenjen djeci mlađoj od 16 godina, a kojima je potrebna skrb.

Foto: Screenshoot/Youtube

Ben objašnjava da nikada nije želio imati vlastitu biološku djecu jer smatra da postoji puno više od toga.

Patrik Macek/PIXSELL POSVAJANJE DJECE "Nemoralno je da se zarađuje na ljudima koji žele posvojiti"

- Da, možda oni nemaju istu krv kao ja, ali koga briga - naglasio je.

Trenutno ne planira usvojiti još djece, ali kaže kako je jedan od onih ljudi koji kažu: 'Nikada ne reci nikad', odnosno objasnio je da ako bi u budućnosti neko dijete doista trebalo njegovu pomoć, siguran je da bi ga na kraju usvojio. Prema tome, u budućnosti se definitivno vidi kako usvaja još djece, jer kako kaže, jednostavno voli biti tata.

Uz petero djece, Ben nema vremena baš posvetiti se partnerici, pa je tako ni ne traži. Vezu ne planira uskoro imati jer je sretan sam, a i njegova djeca će mu uvijek biti na prvom mjestu, prenosi Daily Mail

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message