Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Šampanjac je zapravo pivo i najbolje ga je poslužiti uz čips

Šampanjac je zapravo pivo i najbolje ga je poslužiti uz čips
1

Zbog svoje kiselosti šampanjac je zapravo pivo među vinima, a desertna vina ne bi se smjela piti uz slastice jer slatki sastojci nadjačavaju i najintenzivnija slatka vina

VIDEO

Da vina dostižu svoj vrhunac kroz godine stajanja na odgovarajućoj temperaturi zapravo je mit, jer se većina vina radi tako da kroz godinu ili dvije pokaže svoju pravu aromu te da se u tom vremenu posluži i popije. Rijetke iznimke pokazuju da pravilno skladištenje i odgovarajući čepovi kroz nekoliko godina rezultiraju iznimnom kvalitetom, tvrdi svjetski poznati degustator i teoretičar o vinima, Lettie Teague.

Tragovi koje vino ostavlja na čaši često su poznate kao 'vinske suze', što je zapravo odraz viskoziteta vina, odnosno količine alkohola u njemu.

Šampanjac najbolje ide uz čips

Šampanjac je zapravo pivo među vinima zbog svoje kiselosti, a hrana koja mu najbolje odgovara je čips. Neki stručnjaci drže da bi se odlično uklopio uz pečenu ribu ili prženu piletinu.

Desertna vina ne idu uz slatko

Slatki deserti nadvladat će i najintenzivnije slatko vino i zato uz kolače treba izbjegavati desertna vina, ističu stručnjaci. Ako u kolaču ima voća, vino može nadražiti želudac. Ukoliko se već inzistira na vinu uz desert, najbolje je koristiti muškate s malo alkohola i sočnog okusa.

Vino se slaže s kineskom hranom

Kinezi tradicionalno ne piju vino uz svoja jela, što ne znači da se ne smije. Njihovu hranu može se kombinirati s vinima visokog stupnja kiselosti i niskog postotka alkohola. Kao dva favorita stručnjaci ističu rizling i pinot noir. 

Vino može biti u hladnjaku

Hladnoća je veliki saveznik u čuvanju vina, kako bijelog, tako i crnog. Ipak, crno vino prije ponovnog kušanja trebalo bi zagrijati na sobnoj temperaturi.

Sada kada znamo koje vino piti u kojoj situaciji, na budi.in pogledajte kako ga pravilno piti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala