Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Sanja Čaćko ima najbolji kolač u Zagorju: Donosimo recept

Sanja Čaćko ima najbolji kolač u Zagorju: Donosimo recept
2

Uskoro ću po drugi put postati baka tako da mi je zaista krenulo. Dosad sam sudjelovala tri puta, a prije tri godine osvojila sam 3. mjesto, rekla nam je oduševljena pobjednica

VIDEO

Pobjednica ovogodišnjeg, 13. izdanja 'Babičini kolači' održane u Gornjoj Stubici je Sanja Čaćko iz Hrašćine, koja je ispekla pobjednički kolač 'Slatko od bijele koruze', objavila je Krapinsko-zagorska županija, jedna od organizatorica natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka.

- Cijela obitelj je jako ponosna, još se nisu slegli dojmovi. Uskoro ću po drugi put postati baka tako da mi je zaista krenulo. Dosad sam sudjelovala tri puta, a prije tri godine osvojila sam 3. mjesto - rekla nam je Sanja Čačko.

Za čitatelje 24sata podijelila je svoj pobjednički recept 'Slatko od bijele koruze'. Za natjecanje ga je pripremila u obliku muffina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slatko od bijele koruze

SASTOJCI:

- šalica (od 2 dl) bijelog kukuruznog brašna

- šalica (od 2 dl) šećera

- šalica (od 2 dl) griza

- pola praška za pecivo

- jabuke

- cimet

- margarin

PRIPREMA:

Pomiješajte bijelo kukuruzno brašno, šećer, griz i prašak za pecivo. Na lim stavite papir za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180°C. Suhu smjesu podijelite na dva dijela. Stavite prvi sloj smjese pa na njega naribajte 3-4 jabuke i posipajte malo cimeta. Nakon toga, stavite drugi sloj pa ga prekrijte margarinom po cijeloj dužini. Kolač je spreman za pećnicu. Pecite 30 minuta. Narežite kad se ohladi. U slast!

Svoje kolače ove su godine predstavile 42 babice, drugo mjesto osvojila je Zdenkica Ljubić iz Oroslavja, sa kolačem 'Pita od kaše i oraha', a treće Vesna Hršak iz Krapine, sa kolačem 'Dedek na tenko'. Mirica Sinković iz Donje Stubice pobjednica je u kategoriji Izvorno zagorsko, u kojoj se bodovao opći dojam koji su natjecateljice ostavile svojom odjećom na manifestaciji i dekoracijom svog izlagačkog mjesta. Nagrade pobjednici te osvajačicama drugog i trećeg mjesta, uručili su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

Dobri, stari recepti zagorskih baka: Pite, štrukle i fini kolači
Dobri, stari recepti zagorskih baka: Pite, štrukle i fini kolači

Na 'Babičine kolače' mogu se prijaviti samo Zagorke, a osnovni uvjet za sudjelovanje je da su bake. Prema pravilima, pobjednica iduće godine odvodi natjecanje u svoj kraj tako da se manifestacija svake godine održava u drugom dijelu Zagorja. Ovogodišnja, 13. manifestacija Babičini kolači održana je u subotu poslijepodne u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici, organizirana je uz financijsku potporu EU kroz projekt 'Uživam tradiciju', koji se provodi u okviru programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020, a uvjet je bio da se organizira na lokalitetu kulturne baštine.

Manifestaciju su organizirali Krapinsko-zagorska županija, županijska Turistička zajednica i Zagorska razvojna agencija u suradnji s Općinom Gornja Stubica i Turističkom zajednicom područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

OTKRIVENA TUŽNA TAJNA PRINCEZE DIANE: Evo kako su Harry i William saznali da je princ Charles vara 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku