Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Savjeti kako dom pretvoriti u 'oazu mira' za pravo opuštanje

Savjeti kako dom pretvoriti u 'oazu mira' za pravo opuštanje
8

Uz malo truda učinite da prostor u kojem provodite najviše vremena bude vaša mala oaza relaksacije korištenjem eteričnih ulja, svježih biljaka, mirisnih štapića te svijeća

VIDEO

Kako bi punim plućima uživali kod kuće, uredite vaš dom uz pomoć sitnica i pretvorite ga u oazu mira i opuštanja. Male promjene i sitne preinake mogu vas ispuniti zadovoljstvom nakon napornog i stresnog dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Par transformirao školski bus u dom 01:57

Koristite eterično ulje u difuzorima

Difuzor sa svijećama i posudicom za eterično ulje pruža osjećaj ugode samim svojim izgledom, a kvalitetno ulje će zamirisati cijelim vašim domom. Potražite ulje koje odgovara vašim željama i ukusima. Dok neka ulja djeluju umirujuće, druga pak imaju moć afrodizijaka. Izaberite ono koje najviše odgovara vašim potrebama i pogoduje vašim čulima. Tijekom zime možete i u posudu s vodom na vašem radijatoru ukapati mirisno ulje te prostor dodatno ispuniti aromatičnim notama.

Koristite mirisne svijeće

Mirisi dokazano imaju poseban utjecaj na naša čula, popravljaju raspoloženje, podsjećaju nas na nekoga. Imaju moć nostalgije jer nas mogu vratiti u djetinjstvo ili davnu prošlost te tako izazvati u nama osjećaj topline. Upalite svijeću koja će stvoriti određeni ambijent, a sam pogled na nju će vas opuštati. Koristite ih čitajući dobru knjigu, gledajući film, ili pak njima kreirajte romantičnu atmosferu. 

Oaza mira: Svijeće na ulazu u dom poručuju - 'dobro došli!'
Oaza mira: Svijeće na ulazu u dom poručuju - 'dobro došli!'

Mirisni štapići

Otpuštajući intenzivan miris, ovisno o vašem odabiru, mirisni štapići su savršen saveznik u smanjenju stresa, a svojim antibakterijskim djelovanjem i mirisom mogu vam pomoći pročistiti prostoriju i odbiti insekte. 

Miris u domu

Svježe cvijeće 

Priroda ima savršen dar za nas i naše osjete, a to je cvijeće. Biljke oživljavaju prostor i imaju važno mjesto u našem domu. Daju mu prirodan izgled, pružaju bolju kvalitetu zraka. Dokazano je kako cvijeće pobuđuje emocije i pruža osjećaj ugode i sreće. Kupite ga u cvjećarni, uberite u prirodi, pronađite biljku po želji na lokalnim tržnicama i obogatite svoje mentalno zdravlje i dom tako što ćete u njega unijeti pozitivne emocije samim pogledom na vaše omiljene biljke.

Kao kućni difuzer: Eterično ulje nakapajte na pločice u kupaoni
Kao kućni difuzer: Eterično ulje nakapajte na pločice u kupaoni

Opustite se uz relaksirajuću glazbu

Pojedine vrste muzike dokazano djeluju antidepresivno i umirujuće na nas. Pustite da do vas dopire nježan zvuk opuštajuće glazbe. Muzika sa zvucima iz prirode također unosi ugodan osjećaj u vaš dom. Umirujuća glazba ima pozitivne učinke na vaše osjećaje, a neće vam smetati pri svakodnevnim radnjama.

Odvojite malo vremena za sebe kućnim spa tretmanom

Relaksirajućom kupkom za tijelo, maskom za lice, kupkom za stopala, njegom noktiju, kose i kože razmazite sami sebe. Odvojite posebno vrijeme i učinite poneku sitnicu za sebe. Kućni spa vam pruža mogućnost odmora. Neka vam ovaj ritual pređe u naviku da se odmorite od svakodnevice. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'