Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
77 komentara

Udaja 1958.: 'Ako su ti roditelji debeli, reci mu da si posvojena'

'Nemoj se bojati družiti s atraktivnim djevojkama, možda imaju neke ostatke. Kupi kabriolet, muškarci se vole voziti u njima, a ako su ti roditelji debeli, reci da si posvojena...'

77 komentara

Kako pronaći muža bilo je, čini se, glavno pitanje među ženama 50-ih godina prošlog stoljeća, a odgovore su pronalazile i u savjetima u časopisima od kojih su neki pomalo bizarni.

Davne 1958. godine u američkom magazinu McCall's izašao je tekst "129 Ways to Get a Husband" (129 načina kako pronaći muža), koji danas izaziva zgražanje na društvenim mrežama. Savjete u njemu nazivaju očajnima i seksističkima.

Foto: imgur

Među savjetima gdje pronaći muškarca za brak stoji da je ženi dobro nabaviti psa i šetati ga ili učiniti da joj se automobil pokvari na strateškom mjestu.

Neudanim ženama preporučuju i da upišu večernju školu 'kao muškarci' te da prate statističke podatke gdje su mjesta u kojima je najviše slobodnih momaka, na primjer 'Nevada ima 125 muškaraca na 100 žena'. Pomaže i praćenje osmrtnica jer tako se može doći do 'prikladnog udovca'.

MNOGE ĆE SE PREPOZNATI Umjetnica otkrila kako je biti žena komičnim ilustracijama

Upoznati muškarca pogodnog za brak mogle bi i ako krenu biciklom putovati po Europi, postanu medicinske sestre ili stjuardese (kod ova dva zanimanja stoji da je postotak udanih veći nego u ostalim zanimanjima).

Nikako se ne bi trebale zaposliti u kompaniji koju većinom vode žene.

Jedan od savjeta kako upoznati muškarca je i ovaj: "Nemoj se bojati družiti s atraktivnim djevojkama; možda imaju neke ostatke".

Objavljuje Kim Marx-KuczynskiUtorak, 9. listopada 2018.

Kako mu dati do znanja da si tamo:

Prijedlog u časopisu je da žena stavi zavoj na ruku jer tako je veća šansa da će joj slobodan muškarac na cesti doći pomoći te da zarađuje puno novca - tako će mu sigurno privući pažnju. Ili, da kupi kabriolet 'jer muškarci se vole voziti u njima'. 

Ako je novac problem, suze bi mogle pomoći pa tako savjetuju ženama da stoje negdje u uglu i tiho plaču, jer tako je veća šansa da je muškarac primijeti i priđe pitati što nije u redu. 

Dobar pokušaj je i smijati se njegovim šalama iako možda nisu smiješne. Po autoru ovog starog teksta, žena bi mogla upoznati savršenog muškarca za brak tako da 'slučajno' ostavi torbicu otvorenom i sve stvari iz nje ispadnu na cestu.

Objavljuje Kim Marx-KuczynskiUtorak, 9. listopada 2018.

Sljedeće poglavlje odnosi se na to kako da žena izgleda dobro za njega:

Muškarci vole misliti da su profesionalci kada su parfemi u pitanju, pa je savjet ženama da ga pitaju koji bi njima najbolje pristajao. Prije izlaska, žena bi trebala najprije prakticirati pijenje s prijateljicama i ne bi trebale izlaziti iz štikli - tako će biti seksepilnije. 

Žena bi svakako muškarcu trebala govoriti koliko je zgodan i voditi brigu o svojem zdravlju jer 'dečki ne vole bolesne cure', a i trebale bi na dijetu 'ako je potrebno'.

Kada je s njim u restoranu, svakako bi bilo poželjno da naruči polusirovi odrezak, jer tako će mu se više svidjeti i nikako mu ne bi smjela reći da je alergična na nešto.

Objavljuje Kim Marx-KuczynskiUtorak, 9. listopada 2018.

U poglavlju o tome kako ga uhvatiti postaje napeto:

Žena bi morala upozoriti sve svoje prijatelje da budu ljubazni prema njemu, a roditelje da ga ne tretiraju kao potencijalnog zeta, već 'da nestanu'. Da bi joj sve išlo po planu, važno je ne zaboraviti rođendan njegove majke i poslati joj čestitku i svakako od nje uzeti nekoliko recepata.

Na prvom spoju ženi bi bilo najpametnije da muškarcu odmah kaže kako se ona ne misli udavati, da ne razmišlja o tome. S druge strane, trebala bi saznati sve o njegovim bivšim djevojkama i zašto ih nije oženio.

ISPOVIJESTI 9 stvari koje naučite o seksu tek kada dugo živite u braku

Žena bi, također, trebala pretvoriti 'vuka u materijal za muža, ako ima čast' i svakako mora odoljeti iskušenju da se 'povalja' s njim prije braka.

Bilo bi joj dobro da nauči igrati poker, a ako je bogat - obavezno mu mora reći da joj se sviđa njegov novac, jer 'iskrenost će ga zaintrigirati'. Također, svako malo bi mu trebala kupiti dar, ništa previše skupo.

Ukoliko su joj roditelji debeli, bilo bi dobro da mu kaže da je posvojena.

Objavljuje Kim Marx-KuczynskiUtorak, 9. listopada 2018.

Osim svega nabrojanog, žena bi trebala pronaći ono divlje u sebi tako da upiše prestižni fakultet, nabavi dozvolu za lov i provoza autobus zračne luke. Ili da stane na ugao ulice i zamahne lasom, a može pomoći i prodaja tupea, jer 'ćelave muškarce je lakše uhvatiti'. 

Objavljuje Kim Marx-KuczynskiUtorak, 9. listopada 2018.

Cijeli originalni tekst "129 Ways to Get a Husband" možete pronaći OVDJE.

VIDI OVO! 20 jesenski odjevnih predmeta koji će vam poboljšati stil, a pola ih sigurno već imate u svom ormaru.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message