Obavijesti

Lifestyle

Komentari 54

Savršen gost poštuje pravila, pomaže i uvijek čisti za sobom

Savršen gost poštuje pravila, pomaže i uvijek čisti za sobom
1

Trudite se slijediti kućna pravila oko spavanja, gledanje TV-a i večere, zabavite se sami, nemojte svojim planovima opterećivati domaćina i obavezno očistite iza sebe

VIDEO

Dobar gost će prije samog dolaska najaviti koliko namjerava ostati, a svoje dnevne rituale prilagoditi domaćinu, naročito ako ostaje nekoliko dana. U takvoj situaciji trebate biti fleksibilan i paziti da mu ne remetite previše rutinu, čak i ako vam je rekao da se osjećate kao kod kuće. 

Prilikom dolaska nemojte zaboraviti na poklon kojim zahvaljujete domaćinu na gostoprimstvu. Najbolje je izabrati nešto što otkriva vašu osobnost, ali i vašeg domaćina. Tako će znati da ste se zbilja potrudili. Ako vaš domaćin ima djece, možete ponijeti simboličan poklon za svakog od njih ili ih razveseliti odlaskom u kino. 

Poštujte kućna pravila

Trudite se slijediti kućna pravila, osobito po pitanju večere, spavanja i gledanja TV-a. Raspitajte se u koje je vrijeme ručak, smije li se u kući pušiti i koje programe možete gledati pred djecom, a koje ne. Tako ćete izbjeći neugodne situacije, a nećete potkopati domaćinov autoritet pred djecom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, ako vaš domaćin ima kućne ljubimce, poštujte njegova pravila. Nemojte psa ili mačku puštati na kauč, ako on to ne dopušta. 

Pokažite zahvalnost i pomozite oko kućanskih poslova

Ponudite svoju pomoć kod kućanskih poslova, pripremi hrane i pospremanju nakon ručka. Ako treba, odvedite psa u šetnju, vaš će domaćin to cijeniti, a vi ćete se osjećati korisno. 

Na spavanje krenite prvi

Potrudite se da prvi krenete na počinak. Situacija sa spavanjem može biti neugodna, zato što će vaš domaćin ostati duže budan samo zbog vas iako ujutro ima obaveze.

Zabavite se sami

Želite li otići na koncert ili izložbu, učinite to sami. Nemojte time opterećivati svog domaćina zato što on možda ima drugih obaveza ili je već napravio svoje planove. Snađite se sami, ali obavezno o tome obavijestite domaćina kako ne bi brinuo. 

Očistite za sobom

Prije nego li krenete kući, očistite za sobom. Očistite kupaonicu, skinite posteljinu s kreveta, stavite je u košaru s prljavim rubljem, isto napravite s ručnicima, a one koje niste koristili složite i recite domaćinu. Tako mu možete uštedjeti vrijeme na čišćenju. Na kraju zahvalite domaćinu na gostoprimstvu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'