Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Naučite kako 'pročitati' govor tijela te osjećaje sugovornika

Naučite kako 'pročitati' govor tijela te osjećaje sugovornika

Znate li što znači kad netko pred vama prekriži ruke, ili okrene stopala od vas? Vjerojatno im je neugodno i žele pobjeći od razgovora s vama, tvrdi stručnjakinja za govor tijela

VIDEO

Stručnjakinja za govor tijela, Patricia, na svom profilu na TikToku @patricia.cnr često objavljuje videozapise kojima pojašnjava na što treba obratiti pažnju u govoru tijela, ako želimo shvatiti što naš sugovornik misli.

POGLEDAJTE VIDEO: Pripazite na govor tijela na razgovoru za posao

Pokretanje videa...

posao 01:51

Trikovi koje otkriva itekako su privukli pažnju na toj mreži, njezini videozapisi dosad su dobili više od 12,8 milijuna 'lajkova'.

The Sun je prenio neke od njezinih najkorisnijih savjeta, koji mogu pomoći da začas otkrijete prave namjere čovjeka s kojim ste se susreli. 

1. Stopala

Prije svega, obratite pažnju na njihova stopala, preporučuje  Patricia. 

- Ako su stopala čovjeka s kojim razgovarate uperena u vas, to znači da čovjek pokazuje interes za komunikaciju s vama. Ako su, pak, stopala okrenuta od vas, to može signalizirati nezainteresiranost, nelagodu ili želju da pobjegnu iz razgovora – pojašnjava. 

Pokreti donjeg dijela tijela općenito vam mogu otkriti da netko laže.

Naime, ako čovjek mrda ispod stola nogama, naglo ih povuče, prekriži ili na neki drugi način stalno pomiče, to je pokušaj mozga da se sakrije, pobjegne od onoga kroz što upravo prolazi, tvrdi Patricia. 

- To znači da je sugovornik nervozan i da ima što sakriti – dodaje. 

2. Dlanovi

Još jedan jednostavan alat za 'čitanje' osjećaja druge osobe su i ruke, kaže. 

- Ako čovjek skriva ruke dok razgovara s vama, to znači da se osjeća neugodno u vašoj blizini i ne želi se upuštati u razgovor. S druge strane, ako su ruke opušteno izložene vašem pogledu, to znači da se čovjek s vama osjeća opušteno i ugodno te da mu se sviđate – pojašnjava. 

3. Ruke 

Ruke zalijepljene uz tijelo dok čovjek stoji ili ruke prekrižene ispred tijela dok govori, predstavljaju nesigurnost. S druge strane, ako netko 'otvori' svoje tijelo prema vama, tako da pomiče ruke ili šake dok govori, osjeća se samouvjereno.

4. Osmijeh

Pratite i osmijeh, on puno otkriva.

- Lažni osmijeh pokrenut će samo mišiće oko usta i blago otkriti zube, dok pravi osmijeh uključuje i mišiće oko očiju. Ljudi koji se iskreno smiju, smiješe se i očima – kaže. 

5. Glas

Obratite pažnju na čovjekov glas

Visina i ton glasa također puno otkrivaju, pa je dobro obratiti pažnju na njih kad s nekim razgovarate. 

- Žena koja želi zavesti muškarca, obično koristi glas veće visine i mekšeg tona. Želite li govoriti tako, udahnite i govorite sve dok imate daha. Ako želite projicirati autoritet, to činite snižavanjem tona na početku rečenice. Dakle, izdahnite, a zatim govorite – savjetuje Patricia. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak