Lifestyle

Komentari 0

Second hand 'ulove' pretvara u nove neodoljive modne komade

Second hand 'ulove' pretvara u nove neodoljive modne komade

Caitlin Trantham oduvijek je voljela kupovati odjeću iz second hand trgovina, no nakon što je naučila šivati, odjeću koju je kupila u second handu pretvorila je u prave modne komade

Prije otprilike sedam godina Caitlin Trantham učila je kako šivati ​​te je počela izrađivati prekrivače. U siječnju je odlučila poigrati se s odjećom iz second hand trgovina.

POGLEDAJTE VIDEO: Roba za rad od doma

- Oduvijek sam voljela kupovati po second hand trgovinama i tražiti određenu vrstu odjeću - rekla je Caitlin za Insider.

Njena obitelj bila je usred preseljenja na Havaje zbog promjene posla, ali prije toga živjela je u malom gradu Jacksonville u Sjevernoj Karolini, gdje je često kupovala odjeću u jedine dvije second hand trgovine.

- Tražim komade koji su jedinstveni i koji imaju dizajnerske karakteristike koje možda ne bih mogla brzo pronaći u trgovinama sa luksuznijom odjećom - rekla je Caitlin.

- Tražim bilo što, od zabavnog do starijeg, vintage stila, vezenja ili ukrasa. Nakon što pronađem nešto što odgovara mom stilu, uvijek gledam materijal, gumbe i patentne zatvarače da vidim mogu li se promijeniti ili premjestiti - nadodala je.

Caitlin ne voli potrošiti više od 60 kuna na svaki komad, a i tih 60 kuna joj je već skupo. Objasnila je da su haljine u njenom lokalnom second handu u Jacksonvilleu iznosile 26 kuna, večernje haljine 40, a suknje 20 kuna. 

Nakon što kupi komade koje želi transformirati, Caitlin će potrošiti novac na niti, gumbe i patentne zatvarače ako su joj potrebni.

- Zaista pokušavam koristiti sve što je na haljini. Na primjer, ako je to maxi haljina, pokušavam koristiti svaki komad tog određenog odjevnog predmeta - rekla je Caitlin.

Caitlin je priznala kako joj je nekad za transformaciju potrebno od dva sata do tri tjedna, ali u prosjeku joj je potrebno oko dva dana.  

Kada je u pitanju dijeljenje transformacija na TikTok-u, Caitlin je vrlo oprezna s onim što se odnosi na izvorni komad jer ne želi nikoga uvrijediti.

- Ne volim reći da je nešto bila ružna haljina, jer svi imaju različit ukus i ne želim ničiji rad obezvrijediti. Ja imam eklektičan ukus i znam da moj ukus neće biti isti kao nečiji drugi - rekla je Caitlin.

Dosad je transformirala oko 20 haljina, te ih planira donirati.

- Nadam se da će ih netko drugi moći koristiti i voljeti - rekla je.

- Budući da sam na platformi poput TikToka, stvarno želim potaknuti ljude na razmišljanje o održivosti u modi. Svi znamo kakvi su efekti brze mode na okoliš, pa se zaista nadam da ću potaknuti više ljudi da gledaju stvari koje se nalaze u second hand trgovinama - rekla je Caitlin.

Najčitaniji članci