Šefovi po horoskopu: Najbolji je Rak, Lav pošten, a Ribe grozne | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Šefovi po horoskopu: Najbolji je Rak, Lav pošten, a Ribe grozne

Šefovi po horoskopu: Najbolji je Rak, Lav  pošten, a Ribe grozne

Rakovi izbjegavaju nevolje i konflikte u širokom luku. Od svojih zaposlenika očekuju da razumiju njihove želje, pa čak i da ih predvide. Ribe su loši šefovi jer prije svega ne znaju raspolagati s novcem

VIDEO

Ovnovi su rođeni lideri

Ovaj znak odlično vlada kriznim situacijama i smatra se jednim od najboljih lidera u zodijaku. Od svojih će zaposlenika očekivati da uvijek budu u pokretu, marljivo rade i ispunjavaju radne zadatke. No zahtijevaju poštovanje i poslušnost.

Jasni su i zahtjevni, a ponekad i vatreni. Njihovi zaposlenici trebaju se naviknuti na to da je Ovan spreman promijeniti svoje raspoloženje svakog trena. Jedina mana im je birokracija koju preziru i koja im zadaje najviše muke. 

Slabosti: tvrdoglav, konfliktan, neotesan.

Prednosti: inspirativan, dinamičan, inovativan.

POGLEDAJTE VIDEO: Namještaju horoskopske znakove djeci

Pokretanje videa...

Namještaju horoskopske znakove djeci 00:57

Bikovi - vrlo izravni i praktični šefovi

Bikove podređeni doživljavaju kao vrlo stroge šefove s jasnim zapovjednim tonom. Sviđa im se uloga šefa, ali često ostaju u pozadini. Pažljivi su u svom poslu i voli da sve teče glatko i bez problema. Praktični su, izravni i motivirani željom za uspjehom te isto očekuju od svojih zaposlenika.

Od svoje tvrtke žele napraviti brand i zato će  tražiti maksimalan trud kako bi njihovi proizvodi bili vrhunske kvalitete. Ako odbaci vaše nove ideje za poboljšanje poslovanja nemojte izgubiti nadu niti motivaciju jer su Bikovi često tvrdoglavi. Katkad im je potrebno samo podrobnije objasniti ili pričekati  da se oraspolože.

Slabosti: neosjetljiv, nefleksibilan, previše zapovijeda.

Prednosti: stabilan, pozoran, brižan.

Blizanci - neorganizirani šefovi koji se rado prepiru

Fotolia

Blizanci su neorganizirani i gomilanje posla njihova je gotovo pa specijalnost. Nisu rođeni za ulogu vođe pa će često svoj posao preraspodijeliti na nekoliko, po njima najsposobnijih zaposlenika.

No ipak, završna riječ bit će njihova. Nemojte se dati zbuniti njihovim čestim promjenama raspoloženja i svakako izbjegavajte konflikt jer će Blizanac u raspravi uvijek pobijediti. Vole dinamiku i kreativnost koju očekuju od svojih zaposlenika, a preziru rutinu. 

Slabosti: rastresen, nervozan, površan.

Prednosti: živahan, zanimljiv, komunikativan.

Rak je idealan šef 

Rakovi izbjegavaju nevolje i konflikte u širokom luku. Od svojih zaposlenika očekuju da razumiju njihove želje, pa čak i da ih predvide. U poslu mora sve ići glatko iako će vam Rak rijetko kad nametnuti pravila.

Zbližavanje sa zaposlenicima za Raka je vrlo bitno, jer on voli da se rad odvija u ugodnoj atmosferi. Rak je idealan šef koji će rado saslušati sve probleme svojih zaposlenika i uvažiti njihove ideje za unapređenje posla.

Slabosti: prezahtjevan, naivan.

Prednosti: jednostavan, harmoničan.

Lav - pošten i brižan prema zaposlenicima

Rođeni vođe Lavovi sposobni su preuzeti ulogu šefa u svakoj tvrtki. Pokušavaju biti pošteni i nepristrani i uvijek će rado pomoći svojim zaposlenicima. Pokušat će im osigurati najbolje radne uvijete, plaće i mogućnost napredovanja. Trud, marljivost i poštenje za njega su najvažnije karakteristike jednog zaposlenika. 

No postoji jedna 'mala' stvar koja će uvijek razljutiti dobrog Lava, a to je trenutak kada netko od zaposlenika pokuša preoteti njegovu poziciju šefa. Najviše mu smetaju tračevi i spletke u tvrtki. 

Slabosti: egoističan, željan moći, orijentiran na sebe.

Prednosti: pravedan, ponosan, velikodušan.

Rezultat je ono što zanima Djevicu

Ovaj znak je istinski realist i zanima ga isključivo rezultat. Činjenice i brojke su ono što im zaokuplja misli. Nemojte očekivati da ćete pobuditi njihove simpatije ili razumijevanje dobrim idejama. Pusti prijedlozi bez konkretnih primjera ih ne zanimaju.

Djevice su potpuno iskrene i nisu sposobne za prevaru, zato nemojte očekivati da će se ikad uvući u sumnjive poslove kako bi dodatno zaradile. Također nemojte im prenositi tračeve i uredske priče, jer one žele imati korektan odnos sa svakim zaposlenikom. 

Slabosti: nesimpatični, hladni, ne reagiraju na potrebe zaposlenika.

Prednosti: pragmatičan, realističan.

Vagu šefa više od svega zanima naklonost zaposlenika

Dreamstime

Vage vole popularnost i uvijek se trude biti na dobrom glasu. Više vremena će provesti izgrađujući svoj imidž, nego se baviti problemima. Svakom zaposleniku posvetit će dovoljno vremena i uvijek će biti korektan prema svima. Vage su jako oprezne što se tiče ulaganja u nove poslove i uvijek će prvo izvagati sve argumente 'za' i 'protiv' prije nego se odluče za suradnju.

Slabosti: uobražen, naporan.

Prednosti: popularan, karizmatičan, vrlo simpatičan.

10 stvari koje svaki znak mrzi: Bik hvalisavce, Lav ignoriranje
10 stvari koje svaki znak mrzi: Bik hvalisavce, Lav ignoriranje

Škorpion je ozbiljan, ali i pristupačan šef

Uvijek su ozbiljni i dominantni šefovi, bez obzira koliko dobroćudno izgledali. Postaviti će visoke standarde za svoje zaposlenike i očekivati da će ih bez poteškoća ispuniti. Muljanje kod njih ne 'prolazi' i ne prihvaćaju isprike za nerad.

Iskrenost cijene više od svega jer oni uvijek znaju što se događa u tvrtki. Trud i marljivost izdašno će nagraditi i pohvaliti. Iako je Škorpion strog uvijek će se pobrinuti da svi zaposlenici rade u ugodnoj atmosferi i da s veseljem dolaze na posao.

Slabosti: nepopustljiv, oštar, grub.

Prednosti: moćan, zaštitnički nastrojen, dobronamjeran.

Strijelac se teško nosi s pravilima 

Ovaj neovisni individualac koji zna što želi teško se prilagođava ulozi šefa, jer nije timski igrači već više voli napraviti sve sam. Od svojih zaposlenika traži da se u potpunosti posvete poslu i da ne ljenčare. Najveća mana im je to da ne razgovaraju sa svojim zaposlenicima i ne slušaju njihove probleme, pa često ne znaju što im se događa u tvrtki.

Slabosti: nekomunikativan, nejasan, nesimpatičan.

Prednosti: intuitivan, okretan, brz, neustrašiv.

Jarac će napraviti sve za uspjeh

Jarci su dominantne osobe i rođeni su šefovi. Vole kad ih drugi slušaju i ne trpe bezobrazluk i nepoštivanje svojih zaposlenika. Prije svega će zaštititi svoje mjesto i neće dopustiti nikome da potkopa njegov status.

Vole kada im zaposlenici predlažu nove ideje, ali njihova uvijek mora biti posljednja. Za uspjeh svoje tvrtke napravit će sve što je u njihovoj moći da svojim zaposlenicima omoguće što bolje radne uvjete.

Slabosti: autoritativan, neosjetljiv, tvrdoglav.

Prednosti: dominantan, samouvjeren, odlučan.

Razmišljate o novoj karijeri? Najbolji poslovi za svaki znak - Lav bi šefovao, Jarac istraživao
Razmišljate o novoj karijeri? Najbolji poslovi za svaki znak - Lav bi šefovao, Jarac istraživao

Vodenjak zbog impulzivnosti teško postiže vodeće mjesto

Vodenjaci nisu rođeni za šefove jer zbog svog impulzivnog karaktera lako planu. Brzopleti su i oštri na jeziku zbog čega lako postaju meta ogovaranja kod zaposlenika.

Njihova nestrpljivost je legendarna jer očekuju od svojih zaposlenika da ispune zadatke istog trena nakon što su oni to zamislili. Vodenjak je neobuzdan i često prelazi granice dobrog ukusa, a svojom nepredvidljivošću svaki radni dan čini posebnim. 

Slabosti: nestrpljivi, nepredvidljivi, loše pregovaračke vještine.

Prednosti: okretni, brzi, oštroumni, otvoreni.

Ribe ne znaju s novcima

Ribe su loši šefovi jer prije svega ne znaju raspolagati s novcem. Jednostavno ne mogu nikome reći 'ne'. Znaju se previše opustiti u svojoj ulozi i zaposlenici ih ne doživljavaju kao svoje nadređene.

Ovaj znak će se uvijek zauzeti za radnike i pružit će im maksimalnu zaštitu. No ako ih razljutite bolje im bježite s očiju jer ćete onda vidjeti njihovo drugo, razbješnjelo, lice.

Slabosti: preosjetljivost, lako se manipulira s njima i postavljaju se prezaštitnički.

Prednosti: empatični, opušteni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 20. lipnja: Lav će napredovati, evo što Blizanci trebaju izbjegavati
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za četvrtak 20. lipnja: Lav će napredovati, evo što Blizanci trebaju izbjegavati

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 20. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najiritantniji znakovi Zodijaka: Znaju biti nevjerojatno naporni
RANG LISTA

Najiritantniji znakovi Zodijaka: Znaju biti nevjerojatno naporni

Blizanci su drugi po redu što se tiče iritantnosti. Oni vam nikada neće reći što stvarno misle jer čak ni oni sami ne znaju što stvarno misle jer prilagođavaju svoju osobnost iz trenutka u trenutak
5 ljekovitih biljaka za posaditi doma - smiruju mnoge tegobe
VRLO SU KORISNE

5 ljekovitih biljaka za posaditi doma - smiruju mnoge tegobe

Mnogo se ljekovite biljke koriste u farmaceutskoj djelatnosti, a neke su prisutne i u kulinarstvu, kako za dodavanje arome tako i za miris. Evo koje možete bez problema uzgojiti kod kuće