Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Seks je poput prehrambene piramide, mora biti raznovrstan

Seks je poput prehrambene piramide, mora biti raznovrstan
1

Poput piramide najvažnijih namirnica u prehrani, postoji seksualna piramida kojom seksualni terapeut Ian Kerner predlaže parovima borbu sa zamkom rutine i dosade

VIDEO

Gotovo 40 milijuna Amerikanaca priznalo je da su nezadovoljni svojim seksualnim životom ili njegovim nepostojanjem, otkrilo je nedavno istraživanje. Oni se smatraju "seksualno izgladnjelima", a kako bi barem približno zadovoljili svoje tjelesne nagone posežu za seksualnim "junk foodom" u obliku pornografije, koji im služi kao zamjena za stvarna seksualna iskustva, objašnjava seksualni terapeut, Ian Kerner.

On smatra da bi se parovi trebali obvezati na minimalno jedno vođenje ljubavi tjedno, jer će u suprotnom odnos postati ugrožen ljutnjom, nevjerom, odvajanjem i razvodom. Često se kaže kako dobar seks čini 10 posto odnosa, dok onaj loš ili ako ga pak nema, čini 90 posto odnosa.

Prema Kerneru, seks je poput ljepila koji održava ljude zajedno, naravno uz zadovoljene druge uvjete odnosa, poput međusobnog poštovanja i razumijevanja.

Seks je bitan

- Parovi koji rijetko na fizički način izražavaju ljubav postaju poput prijatelja ili u 'najgoru' ruku cimera - tvrdi Kerner.

Smatra kako se vođenje ljubavi može usporediti s jedenjem hrane, i ako je on uvijek isti, postat će nam jednoličan kao i najdraže jelo koje smo prečesto jeli. Seksualna piramida vrlo je slična piramidi potrebnih namirnica za život, pa se u zdravom odnosu trebaju redovito konzumirati različite kategorije vođenja ljubavi, kako bi se izbjegla zamka "upadanja u rutinu".

Nježno vođenje ljubavi 

Svrha nježnog vođenja ljubavi je uspostavljanje emocionalne bliskosti i zajedništva među partnerima.

Seks radi seksa

On partnere rješava napetosti i stresa, služi kao dobra tjelovježba i odmak od problema, a najčešće podrazumijeva brzinski seks.

Kreativan seks

U njemu partneri međusobno otkrivaju skrivene fantazije, koje stimuliraju najveći seksualni organ, mozak.

Seks koji budi osjetila

Bilo da se radi o buđenju osjetila mirisa uz pomoć aromatičnih ulja ili svijeća, do erotske masaže ili gurmanskog seksa s čokoladom i šlagom, ovakve će aktivnosti poticati istraživački duh i želju za novim iskustvima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa