Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Seksualni terapeut: Evo kako konačno zavoljeti svoje tijelo

Seksualni terapeut: Evo kako konačno zavoljeti svoje tijelo

Svaki dan odvojite vremena za zapisivanje svega što pomislite o svojem tijelu. To bi vam moglo pomoći shvatiti da možda morate biti ljubazniji prema njemu i više ga poštovati

VIDEO

Bez obzira odakle dolazite, tko ste ili kako vam tijelo izgleda, samopouzdanje vezano za vlastito tijelo može biti izazov. To se zna događati zato što nikad nismo naučili kako postati samopouzdani. Čak se i taj izraz 'tjelesno samopouzdanje' ponekad može činiti kao nešto što izaziva sram iznutra ukoliko se trenutno ne osjećamo samopouzdano ili ne razumijemo kako osjećati samopouzdanje vezano za tijelo, kaže Rachel Wright, psihoterapeutkinja, seksualna pedagoginja i stručnjakinja za mentalno zdravlje iz SAD-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Stvari koje donose sreću 00:31

- Reći ću vam iskreno, ne morate se sramiti ako se borite da zavolite svoje tijelo. Važno je da shvatite kako ste vi svoje tijelo i zaslužujete svoju ljubav, i to ljubav prema cijelom sebi, ne samo jednom dijelu - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerojatno vam ne moram posebno naglašavati da je većina tijela, koja se pojavljuju u medijima, nevjerojatno nerealna. Pogled na njih stvara nemoguće standarde. Kao žena, odrasla sam gledajući vitke, visoke, prsate žene kao 'standard' ljepote u oglasima, filmovima, TV emisijama, pornografiji - kaže Rachel.

8 faza seksualnog života koje prođu svi parovi: Od požude i koketiranja s drugima do djece
8 faza seksualnog života koje prođu svi parovi: Od požude i koketiranja s drugima do djece

Važno je, kaže, uskladiti se s tijelom.

- Slušanje tijela sugerira kako tijelo uspostavlja očitu povezanost s našim mozgom kad mu nešto treba. Usklađenost je dublji i brižniji osjećaj - rekla je pa otkrila nekoliko trikova kako uspostaviti kvalitetniju usklađenost sa svojim tijelom, kako ga prihvatiti i zavoljeti.

Napišite ljubavno pismo svojem tijelu

- Ako vam se ovo čini teško, počnite s osnovama kao što su: 'Hvala što si me podsjetio da jedem', 'Hvala što si mi rekao da sam umorna', 'Hvala što si mi razgradio hranu', 'Hvala što si mi omogućio kretati se i razgovarati'. Neka u početku bude jednostavno. Pozitivan razgovor o sebi je dobra praksa - savjetuje ova psihoterapeutkinja.

Provedite vrijeme gledajući se u ogledalo

- Često se gledamo u ogledalo kad se osjećamo spremni za to, ali pokušajte se gledati češće i sa što manje osuđivanja. Bit će teško, znam. Gledajte se i birajte ono što volite na sebi, odatle krenite. Kasnije će biti lakše - dodala je. 

Pričajte o nesigurnostima

- Razgovarajte s nekim o nesigurnostima koje osjećate vezano za svoje tijelo. To vam vjerojatno zvuči vrlo teško i ranjivo (i jest tako), ali pomaže kad se te stvari izgovore naglas. Što ih duže držimo u sebi, duže stvaraju sram u nama. Pustite ih van, pomoći će - kaže.

Zapisujte misli o svojem tijelu

- Svaki dan odvojite vremena za zapisivanje svega što pomislite o tijelu. To bi vam moglo pomoći shvatiti da možda morate biti ljubazniji prema vlastitom tijelu i više ga poštovati - savjetuje Rachel Wright.

Što se događa s tijelom nakon što umremo? Postoji redoslijed
Što se događa s tijelom nakon što umremo? Postoji redoslijed

Provedite vrijeme gledajući svoje genitalije

- Stvarno ih gledajte, s pažnjom. Važno je poznavati sebe, znati kako vlastito tijelo izgleda i kako funkcionira. Čak i ako će vam se to u početku činiti jako čudnim, nastavite s tom praksom. Vaše tijelo je vaše, istražite ga - napomenula je, prenosi mindbodygreen.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno