Lifestyle

Komentari 2

Senf, čili, kava i zeleni čaj 'pojest' će suvišne kalorije

Senf, čili, kava i zeleni čaj 'pojest' će suvišne kalorije

Zeleni čaj, kava i ljute papričice potiču tijelo da troši energiju iz viška masnoća. Svježi čili sadrži važne antioksidanse koji čuvaju zdravlje srca

Nakon što pojedete ljuti čili umak, kalorije tijekom dva sata sagorijevaju 15 posto uspješnije, ističe nutricionistkinja Amanda Ursell. Što je umak ljući, to će rezultati biti bolji. Jednako će djelovati i jedenje senfa, pokazala je britanska studija. U namirnice koje ubrzavaju topljenje masnoća ubraja se i zeleni čaj. Pet-šest šalica na dan ubrzava metabolizam i omogućuje trošenje dodatnih 80-100 kalorija. Učinak čaja stručnjaci ipak pripisuju kofeinu, koji potiče rad metabolizma i bolju potrošnju kalorija. Izolirani sastojci kofeina potiču mišiće da kao gorivo upotrebljavaju masnoće nataložene u tijelu, utvrdili su australski znanstvenici. Potaknuti rezultatima, neki od njih predložili su da se sportski napitak povremeno zamijeni espressom.

ĐUMBIR STIMULIRA MIŠIĆE
Orijentalni začin đumbir potiče termogenezu - zagrijavanje organizma, tj. proces poboljšavanja cirkulacije mišićnog tkiva, koje zatim radi bolje pospješujući ubrzano trošenje kalorija.

Najčitaniji članci