Obavijesti

Lifestyle

Komentari 100

Šest mitova o muškom orgazmu - o veličini, glumi, ejakulaciji

Šest mitova o muškom orgazmu - o veličini, glumi, ejakulaciji

Uvriježeno je mišljenje da je veličina penisa presudna za ženino zadovoljstvo u seksu ili da muškarci ne mogu odglumiti orgazam. Ni jedno ni drugo nije točno, kažu seksualni stručnjaci

VIDEO

Mit: Veličina penisa utječe na seksualno zadovoljstvo

Ideja da je veći penis bolji je već odavno prisutna, ali dr. Jamin Brahmbatt kaže kako duljina izravno ne utječe na seksualno zadovoljstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Omiljena poza otkriva kakav ste par 00:42

Kada mi pacijenti kažu da ih veličina brine, podsjetim ih da je prosječanog  dužina opuštenog penis 8,8 cm, a 12 cm u  erekciji. Dodaje i da zdrav muškarac, bez obzira je li mu penis manji ili veći od tih mjera, ne bi trebao biti seksualno nezadovoljan samo zbog veličine.

Mit: 'Plava muda' mogu biti smrtonosna

Sigurno nije ugodno vidjeti kako su vam testisi pomodrili i osjećati bol i neugodu u penisu. Srećom, ova pojava, koju nazivaju 'plava muda' ili medicinski epididimalna hipertenzija, nije opasna po život i neće ostaviti štetu.

Psihologija gubitka: 7 je lica tuge koja izražavaju veliku bol
Psihologija gubitka: 7 je lica tuge koja izražavaju veliku bol

Pojavljuje se zbog zadržavanja krvi u testisima kada erekcija nije završila ejakulacijom, kaže Brahmbatt. Normalno, kad se muškarac spolno uzbudi, krv pojačano ulazi u penis i testise, uzrokujući erekciju. Nakon što muškarac izbaci sjeme, krv se povlači na normalnu razinu. Ali ako ne ejakulira, mošnje mu mogu pomodriti.

Za ovo stanje nema lijeka, a Brahmbatt kaže da bi najbolje bilo ejakulirati.

Mit: Muškarci nikad ne glume orgazam

Ejakulacija je neporeciv znak da je muškarac svršio, ali to ne znači da i muškarci ne mogu glumiti orgazam. 

Sexy woman kissing with young macho lover

- I muškarac može odglumiti orgazmičke uzdahe i zvukove. Jedini je problem što će druga strana vidjeti da nije ejakulirao. Ako primijeti, muškarac se može izvući na nuspojavu nekog lijeka ili reći da ima medicinski problem - kaže Brahmbatt.

Mit: Muškarci ne mogu imati više orgazama za redom

Neke žene mogu doživjeti uzastopne orgazme tijekom seksa bez ikakvih stanki. Budući da većina muškaraca ejakulira kad je na vrhuncu, puno je manje vjerojatno da će doživjeti više od jednog orgazma tijekom jednog seksualnog čina. Ali, nije i nemoguće, tvrdi istraživač Justin Lehmiller s Kinsey Institutea.

Otkrijte koja je poza najbolja za vas s obzirom na veličinu penisa
Otkrijte koja je poza najbolja za vas s obzirom na veličinu penisa

Glavni razlog za samo jedan orgazam je to što je nakon ejakulacije potrebno neko vrijeme da se penis ponovo ukruti. Neki muškarci mogu svršiti bez ejakulacije, pa onda mogu, kako kaže Lehmiller, doživjeti i više orgazama u nizu jer im nije potrebna stanka da ponovo postignu erekciju.

Mit: Preuranjena ejakulacija je neizlječiva

Preuranjena ejakulacija čest je problem, jedan od trojice muškaraca doživio ju je barem jedanput. Ali, pomoći ima. Prema urologu Sethu Cohenu iz NYU Langone Health Centera, neki sprejevi za penis i kondomi sadrže sastojke koji privremeno smanjuju osjetljivost penisa te tako sprečavaju prijevremenu ejakulaciju. U tu svrhu mogu pomoći i neki lijekovi, o njihovoj upotrebi konzultirajte se s liječnikom.

Shutterstock

Mit: Muškarac mora ejakulirati da bi bio seksualno zadovoljen

Potreba za ejakulacijom tijekom seksa pitanje je osobnih preferencija, smatra Brahmbatt.

- Imao sam pacijente koji su mogli biti zadovoljeni bez klasičnog znaka orgazma, tj. ejakulacije -  kaže, a prenosi Insider.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku