Obavijesti

Lifestyle

Komentari 130

Simptomi da vam je tijelo puno toksina - i kako ga brzo očistiti

Simptomi da vam je tijelo puno toksina - i kako ga brzo očistiti
1

Toksini se nagomilavaju u tijelu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, tijelo pati. Tada je potrebno očistiti tijelo

VIDEO

Toksini se nagomilavaju u tijelu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, tijelo pati. Tada je potrebno očistiti tijelo. Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije bolje radi. Što je probava bolja, i mi smo zdraviji. 

Ovo su simptomi da vam je tijelo prepuno toksina i vapi za čišćenjem:

  • Osjećate se puno i naduto  - ako tijelo nije u stanju izbacivati otpad kako treba, dolazi do problema. Pražnjenje crijeva motralo bi se odvijati barem jednom dnevno. Naime, ako otpadne tvari ne izlaze iz tijela, one se mogu vratiti u krvotok i stvarati probleme. Nadutost je najčešći simptom prevelike količine otrova u tijelu, posebno ako dugo traje.
  • Ne možete spavati kako treba - teško vam je utonuti u san ili se noću često budite pa ste drugi dan umorni.
  • Imate loš zadah - kada se crijeva i jetra ne mogu riješti otrova kako treba, tada može doći i do stvaranja neugodnog mirisa iz usta jer se na jeziku talože bakterije.
  • Jezik je promijenio boju - postao je bjelkast ili žučkast što nastaje zbog taloženja bakterija.
  • Smetaju vam mirisi - ako nenormalno burno reagirate na, recimo, miris parfema ili dim cigarete, moguće je da se tijelo muči s otrovima. Ljudi koji imaju višak toksina u tijelu jače osjećaju mirise jer su im osjeti izoštreniji. 
  • Ne možete smršavjeti - s otrovima u tijelu jednako je kao i s hormonima koji ne rade kako treba, lošom prehranom itd. Mnogi toksini se pohranjuju u masnim stanicama pa je teže izgubiti višak kilograma. Najviše se gomilaju na trbuhu.
  • Problematična koža - konstantan svrbež može ukazivati da vam je hitno potrebna detoksikacija. Također, pojava akni je još jedan simptom. 
  • Glavobolje - tijelo je previše osjetljivo pa dolazi do češćih glavobolja.

Tri načina kako ukloniti toksine iz tijela:

Sauna je odličan izbor jer dobro znojenje izbacuje otrove iz tijela. I post je jedan od načina da svojem tijelu olakšate život i pružite mu priliku da se malo odmori. 

Idealno bi bilo postiti jednom tjedno i tada ne unositi u tijelo ništa osim vode. Post se završava drugi dan ujutro uzimanjem svježeg soka od voća ili povrća. Kasnije tog dana pojede se lagana juha, a predvečer kuhano povrće.

Konzumacija određene hrane, također, pomaže. Radi se o namirnicama koji vežu toksine na sebe i tako ih pomažu izbaciti iz organizma. To su korijander, brokula, alge... Za korijander kažu da je među najboljim čistačima tijela od otrova i teških metala. Dodajte ga u skoro sve što pripremate, u salate itd.

Napomena: Imate li određenih zdravstvenih problema, prije posta ili saune se konzultirajte sa svojim liječnikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje