Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Širina prsta odredit će veličinu djetetove obuće

Širina prsta odredit će veličinu djetetove obuće
1

Preuske ili prevelike cipele mogu oštetiti dječje stopalo i držanje, a za svaki dan najbolje su nenamjenske tenisice s ne prevelikim potplatom

VIDEO

Pri kupnji dječje obuće uvijek birajte onu s vezicama i remenjem jer se mogu namjestiti na idealnu razinu i savršeno prianjaju uz nogu. Izbjegavajte cipele koje se samo nazuvaju i nemaju ni remenje ni vezice jer njih obično uz nogu drži samo guma, koja s vremenom olabavi, a moguće je da ni od početka neće potpuno prianjati uz nogu. U njima postoji opasnost od spoticanja pri slučajnom izuvanju. Budući da većina ljudi, pa i djeca, imaju jedno stopalo malo veće od drugog, bolje je kupiti veće. Kupite li mu premalu ili preveliku obuću, riskirate oštećenje stopala, a time i držanje djeteta. Nove cipele smiju biti duže od stopala najviše za širinu prsta kako bi nožni palac imao dovoljno mjesta, a i stopalo za rast. Tenisice su lagane i mališani će uživati u njima, ali za školu birajte tenisice koje nisu namijenjene posebnom sportu.

TANAK POTPLAT ŠTETI KRALJEŽNICI: Tenisice tanka potplata nije preporučljivo nositi svaki dan jer slabo podupiru kralježnicu. Ipak, visina potplata nikad ne smije biti viša od četiri centimetra na ravnim cipelama, a mala djeca trebaju nositi još nižu.

UMJETNI MATERIJALI IZAZIVAJU ŽULJEVE: Prirodni materijali poput kože i platna najbolji su i najugodniji za gornji dio cipele. Takvi su materijali prozračni, “dišu” pa će zbog toga stopala dulje biti suha, neće se znojiti, a udobnost će spriječiti i stvaranje žuljeva.

PRSTI SE MORAJU MOĆI POMICATI: Vrh obuće treba biti dovoljno širok da se svi prsti mogu normalno pomicati, a ne da su stisnuti jedan uz drugi. Stražnji unutarnji dio, uz petu, treba biti čvrst i mekan kako bi ujedno dobro podupirao stopala i bio udoban.

UNUTRAŠNJOST OTKRIVA JE LI CIPELA USKA: Predškolskoj, ali školskoj djeci katkad je teško procijeniti jesu li prerasli obuću. To možete prepoznati po izlizanosti. Ako se unutarnji dio kod prstiju brže izlizuje od ostatka cipele, vjerojatno djetetu cipele nisu dovoljno široke.

PRIJE KUPNJE IZMJERITE STOPALO: Djetetov broj cipela može varirati zbog oznaka različitih proizvođača. Zato, ako treba, zatražite da mu izmjere stopala u trgovinama dječje obuće. Kupujte kvalitetno, ali izbjegavajte preskupu obuću jer će je brzo prerasti.

CIPELE MORAJU BITI UDOBNE ODMAH: Cipele moraju djetetu biti udobne odmah pri kupnji. Nemojte razmišljati o mogućem razvlačenju i širenju jer će dijete u njima provoditi cijeli dan te trpjeti bol i žuljeve dok se ne razvuku. Udobnost mora biti prioritet.

KVALITETA SE VIDI PO ŠAVU: Pri kupnji provjerite i unutarnje šavove te moguće ostatke lijepljenja koji mogu grebati dječje stopalo. Provjerite i kvalitetu lijepljenja da obuća ne bi promočila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka
POSEBAN RECEPT

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka

Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto
NEOBIČAN DODATAK

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto

Iako se i magnezij i sumpor prirodno pojavljuju u tlu, oni mogu biti iscrpljeni iz tla zbog različitih razloga. Primjerice, zbog prekomjerne sadnje i sjetve, čime se tlo iscrpljuje
'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'
SAD JOJ JE ŽAO

'Izabrala sam dobar seksualni život umjesto da imam djecu, bila sam zaslijepljena požudom'

James i ja smo odsjedali u hotelu gotovo svaki vikend, provodeći sate u krevetu vodeći ljubav na luksuznoj posteljini i pijući šampanjac iz minibara. Bio je jako seksi, ali je bio i romantičan. Znao je reći sve prave stvari, prisjetila se