Lifestyle

Komentari 11

Slasna predigra: ‘Vruće’ jelo od čokolade i brie sira jača strasti

Slasna predigra: ‘Vruće’ jelo od čokolade i brie sira jača strasti

Čokolada je moćan afrodizijak, a još je bolja u kombinaciji s bademima ili metvicom. Obožavao ju je Napoleon, no njezinu moć je navodno najviše cijenio drevni astečki vladar Montezuma

Moji omiljeni afrodizijaci su bademi, vanilija, ružmarin, metvica, čokolada, čili, đumbir, mango, breskve, šafran i smokve, kaže Amy Reiley, autorica knjige “Fork me, spoon me: The sensual cookbook”.

Osmislila je i savršenu afrodizijačku poslasticu za dvoje od čokolade, jagoda i brie sira.

- Narežite dva češnja češnjaka na ploške. Stavite u posudu za pečenje i namastite maslacem. Pecite u pećnici dok ne posmeđe. Na pladanj za posluživanje posložite kriške brie sira i jagode. Treba vam oko 170 g brie sira i zdjelica jagoda, a za preljev šalica i pol komadića čokolade i pola šalice slatkog vrhnja - kaže autorica.

Otopite komadiće čokolade na pari s pola šalice slatkog vrhnja. Kad čokolada poprimi glatku, kremastu teksturu, maknite je s vatre i umiješajte “čips” od češnjaka. Prelijte kriške brie sira vrućom čokoladom i neka slatki preljev natopi i nekoliko jagoda. Poslužite odmah s kriškama bageta, savjetuje autorica. Njezin omiljen afrodizijak je čokolada.

- Obožavao ju je Napoleon, no njezinu moć je navodno najviše cijenio drevni astečki vladar Montezuma. Prema legendi, on je pio po 50 šalica čokolade kako bi zadovoljio svoj harem - opisuje autorica.

Dodaje da je čokolada bila “as u rukavu” i Casanovi. Budući da jednako utječe na muškarce i žene, navodno ih je znao šarmirati upravo pomoću nje. Autorica preporučuje i kombiniranje moćnih afrodizijaka - zato je čokolada s bademima ili metvicom idealna kombinacija.

NAJVEĆI GLUMCI KOJIH SE TREBA PAZITI: Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku rijetko su iskreni

Najčitaniji članci