Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slavna holivudska 72-godišnja vizažistica: Anti-age puder vizualno će postarati zrelu kožu

Slavna holivudska 72-godišnja vizažistica: Anti-age puder vizualno će postarati zrelu kožu

Sandy Linter jedna je od najtraženijih make-up majstorica te radi s damama poput Diane Ross, Iman i Christine Brinkley. Ističe da s godinama stalno trebamo mijenjati i prilagođavati makeup svojoj koži

- Kad birate puder, korektor ili podlogu, morate paziti na teksturu, kako vam on sjeda na lice, jer ne želite da vam pore izgledaju veće. A pogrešan proizvod može ih dodatno naglasiti – ističe 72-godišnja vizažistica Sandy Linter.

Također, napominje da to što piše anti-age na formuli, ne znači da će baš uvijek odgovarati zreloj koži.

The 23rd Annual Palm Springs International Film Festival Awards Gala - By Lionel Hahn

- Zaboravite na sve znakove i etikete, koristila sam anti-age pudere i podloge, više ih ne koristim jer su teški. Sve te formule žele pokriti ovo ili ono, no kad sve to pokrijete izgledate još starije – komentira vizažistica.

POGLEDAJTE VIDEO: Njega kože na suncu

Pokretanje videa ...

Jednom joj je prijateljica rekla da ne nosi sjenila jer ima više od 50 godina.

- Rekla sam joj, ma tko ti je to rekao, zaboravi na sva ta pravila, to je zastarjelo razmišljanje. Nosi što želiš, ima tako divnih stvari – ističe Linter.

 

Istina da žene zrelije dobi sve češće izbjegavaju sjenilo jer se ono nakuplja u kapcima te oči djeluju starije. No, uz dobru bazu, i sjenilo će ostati na mjestu.

Ipak, tumači vizažistica, koža stari i s vremenom morate mijenjati proizvode, ovisno o tome.

Fenty puderi

- Ako radite neke stvari iz navike, a više vam ne valjaju, vrijeme je da promijenite nešto, da nabavite neke druge formule. Kad primijetite da vam je nešto bilo super, a više nije, vrijeme je za promjene – ističe stručnjakinja.

Kad smo mlađi, koža je deblja i čvršća, no kako starimo, ona je tanja i ne može više podnijeti toliko podloge.

 

- Koža s vremenom postaje tanka i suha, pa ne podnosi puno toga, tek lagane formule koje daju blur efekt, one će lijepo pristajati – predlaže Linter.

Ne trudite se pokriti sve mrlje na licu, izgledat ćete poput maske.

- Radije imajte malo sjaja na licu, on je prirodan. No, ako imate mrlje na licu, hiperpigmentaciju, predlažem puder koji je u nijansi između vašeg tena i mrlja, kako bi se sve lakše stopilo – tumači stručnjakinja za Wellandgood.

Trebali bismo izbjegavati šminkati predjele koji su jako naborani, jer će svaka tekstura ući njih i samo ih dodatno naglasiti. Predlaže apliciranje korektora kistom, a ne prstom, jer kist je precizniji.