Lifestyle

Komentari 5

Slavni koji su posvojili djecu: Pružili su im svoju ljubav i dom

Slavni koji su posvojili djecu: Pružili su im svoju ljubav i dom

Švedska studija ukazala je da posvojenje ima brojne prednosti i za djecu i za posvajatelje. Roditelji počinju živjeti zdravijim životom i uvode rutine, što jako puno znači i djeci

Angelina Jolie

Glumica Angelina Jolie (45) je prije nego što je upoznala Brada Pitta (57) kao samohrana majka posvojila dječaka Maddoxa (20) iz Kambodže.

POGLEDAJTE VIDEO:

S glumcem je kasnije posvojila djevojčicu Zaharu (16) iz Etiopije, a 2006. je rodila djevojčicu Shiloh. Iz Vijetnama je 2007. posvojila dječaka Paxa (18), a 2008. je rodila blizance Vivienne i Knoxa.

Madonna

Pop kraljica Madonna (62) rodila je 1996. kćer Lourdes, a 2010. sina Rocca. Dječaka Davida Bandu (15), djevojčicu Mercy James (14) i blizanke Esther i Stellu (8) posvojila je u Malaviji.

Sharon Stone

Glumica Sharon Stone je ponosna majka troje posvojene djece. Budući da s bivšim suprugom Philom Bronsteinom nije mogla imati djece, par je 2000. posvojio dječaka Roana Josepha. Četiri godine kasnije par se razveo, ali to nije spriječilo glumicu da samostalno posvoji 2005. dječaka Lairda Vonnea, a 2006. Quinna Kellyja Stonea.

Katherine Heigl

Nekadašnja zvijezda serijala 'Uvod u anatomiju', koja je udana za glazbenika Josha Kelleya , u rujnu 2009. posvojila je sa suprugom djevojčicu Nancy Leigh, a 2012. su posvojili još jednu djevojčicu Adalaide Marie Hope. Biološkog sina Joshuu dobili su 2016. godine. 

Charlize Theron

Charlize Theron (46) posvojila je djevojčice Jackson (10) iz SAD-a te djevojčicu August (6).

Michelle Pfeiffer

Sa suprugom, scenaristom Davidom E. Kelleyem (65), Michelle Pfeiffer (62) ima biološkog sina Johna (27) i posvojenu kći Claudiju (28).    

Švedska studija od prije par godina pokazala je kako usvajanje rezultira dužim životom i djece i posvojitelja. Istraživači vjeruju da činjenica da djetetov razvoj ovisi o njima potiče roditelje da žive zdravije i usvoje zdravije navike, ako ih do tada nisu prakticirali.   Kuhanje zdravih obroka, redoviti raspored spavanja, održavanje čistog doma samo su neke od stvari koje će ne samo utjecati na bolji život vašeg djeteta nego i na vaš.

Roditelji koji imaju posvojenu djecu druge nacije, moraju uključiti aspekte djetetove izvorne kulture, pa čak i uspostaviti prijateljstva s ljudima iste etničke pripadnosti kao i dijete. Upoznavanje različitih kultura može poboljšati vašu kreativnost, što može smanjiti stres i depresiju, pa čak i ublažiti pojavu kroničnih bolesti, piše Bright Side.

Najčitaniji članci