Lifestyle

Komentari 1

Sob Rudolf se proslavio jer je svojim crvenim nosom osvjetljavao put Djedu Mrazu

Sob Rudolf se proslavio jer je svojim crvenim nosom osvjetljavao put Djedu Mrazu

Prema legendi, Djed Mraz na put kreće s devet sobova. Njihova imena su Dasher, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen i Rudolf - koji je postao cijenjen zbog svog crvenog nosa

Sobovi su vrlo korisne životinje, a osim što mogu vući saonice, uzgaja ih se i zbog mlijeka. U gradu Walesu na Aljasci, vukli su sanjke kojima se raznosila pošta. Priča o Rudolfu je moderna bajka koja je postala klasik, a djelomično je bazirana na priči o ružnom pačetu. Rudolf je bio jedan od najslabijih sobova, ali upravo njega je Djed Božićnjak izabrao da vodi njegove saonice.

POGLEDAJTE VIDEO: Škola za Djed Božićnjaka

Rudolf se razlikuje od svojih vršnjaka po svjetlećem crvenom nosu. Zbog toga su ga ostali sobovi ismijavali, no jedne večeri, kada je bila loša vidljivost, Rudolf se zbog te osobine iskazao. Djed Mraz stavio ga je na čelo družine, a njegov svijetleći crveni nos osvjetljavao je njegov put. 

Tako je Rudolf zapravo postao poznat, a zbog osobine zbog koje su ga ismijavali, sada je postao hvaljen. 

Prema legendi, Djed Mraz na put kreće s devet sobova. Njihova imena su Dasher, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen i Rudolf. 

Upravo sobovi su izabrani da vode Djedove saonice jer oni mogu prijeći velike udaljenosti, veću od bilo koje druge kopnene životinje. Svake godine proputuju i po pet tisuća kilometara. 

Prema legendi, prije puta oni pojedu čarobne lišajeve zahvaljujući kojima mogu letjeti. 

Poslušajte pjesmicu o Rudolfu:

Najčitaniji članci