Ljubiteljica vina objasnila je da možete postići da ono traje i do tjedan dana nakon otvaranja, a možda i više ovom metodom. I dok su neki šokirani mogućnošću da uopće imaju višak vina, drugi su bili uzbuđeni
Somelijerka objasnila zašto nikada ne biste smjeli vraćati čep na već otvorenu bocu vina
Stručnjakinja za vino podijelila je trik koji pomaže vino u boci održati svježim tjedan dana nakon otvaranja. Kad otvorite bocu vina, uvijek postoji iskušenje da je popijete do kraja, jer nema jamstva da će i nakon nekoliko dana imati dobar okus.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Obično biste mogli doći u iskušenje da vratite čep natrag na bocu ili u nju stavite vinski čep, u nadi da će trajati između tri do pet dana. Međutim, somelijerka poziva konzumente da ne vraćaju čep u bocu i umjesto toga nudi trik u koji se zaklinje, kako bi osigurala da njezino vino dulje bude svježe.
Amerikanka Warner Boin podijelila je savjet na društvenim mrežama.
- Znam da zvuči ludo, ali ako vam se ikada dogodi da vam ostane vina, nemojte vraćati čep natrag u bocu. Ja imam mnogo bolji savjet koji će vam promijeniti život - rekla je.
Obožavateljica vina je objasnila da ako vratite čep natrag na bocu, on će i dalje dopuštati kisiku da uđe u bocu.
- Ako biste vratili čep na bocu vina koja je napola prazna, vidjet ćete da polovica još uvijek ima kisik u sebi i čepovi su porozni, a to će i dalje omogućiti kisiku da ulazi u vino. To nije dobro. Ono što stvarno želite učiniti je smanjiti količinu kisika - navodi.
Warner preporučuje korištenje staklenke ili bilo koje druge vrste hermetičke posude koja je slične veličine količini vina koja vam je preostala te savjetuje i da provjerite je li dobro zatvorena.
- Ovdje ćete imati puno manje kisika nego u ostatku vinske boce. Možete nabaviti različite staklenke ovisno o količini vina koja vam preostane. Kunem se u ovo. Vaše će vino i dalje imati svjež okus čak i nekoliko dana nakon što ga otvorite, dok dan nakon što otvorim bocu vina i vratim čep, mogu uočiti razliku - dodaje.
Warner je dodala da možete postići da vino traje i do tjedan dana, a možda i više ovom metodom.
Mnogi su bili šokirani mogućnošću da uopće imaju višak vina, ali drugi su bili uzbuđeni produljenjem njegovog trajanja, donosi Mirror.