Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

S.O.S za sve prekuhane i presoljene male nezgode

S.O.S za sve prekuhane i presoljene male nezgode
1

Prekuhana pašta postat će “al dente” pod mrzlom vodom, a suha riba sočna uz pravi umak od malo limuna i otopljenog maslaca te prstohvat začina

VIDEO

Sitni kulinarski gafovi, poput prekuhavanja ili zagorijevanja hrane imaju svoje rješenje. Prekuhate li tjesteninu, stavite je pod mlaz vrlo hladne vode na par minuta. Tako ćete zaustaviti proces kuhanja, a škrob u tjestenini će se “stisnuti” pa više neće biti gnjecava. Ocijedite i ponovo podgrijte s umakom od rajčice koji će tjesteninu još malo učvrstiti. Ljepljive špagete ocijedite i ohladite odmah. Potom ih vratite u posudu, dodajte barem jednu žlicu maslinova ulja i tresite posudu dok podgrijavate.
Tako se špageti neće zalijepiti za dno posude, a istovremeno će se i lijepo razdvojiti. Prekuhate li bistru juhu, dodajte joj rezance koji će upiti dio soli. Možete staviti i oguljen sirovi krumpir. Škrob iz krumpira će upiti većinu soli. Kuhajte oko 15 do 20 minuta pa izvadite rezance ili krumpir. Ako vam je riba nakon kuhanja ili pečenja suha, premažite je mješavinom malo otopljenog maslaca i limunova soka. Potom pospite sjeckanim peršinom, mažuranom i majčinom dušicom.

>>> Prepečete li kruh, sastružite zagorjeli dio pa premažite maslinovim uljem, pospite s naribanim parmezanom i poslužite kao crostine. Možete dodati još i nasjeckano povrće.

>>> Zeleno bilje poput matovilca ili zelene salate čije je lišće malo omlohavilo stavite u posudu pa pod mlaz vrlo hladne vode. Posušite ubrusom i stavite u hladnjak. Tako ćete mu vratiti svježinu.

>>> Osušena peciva koja su vam preko noći ostala na zraku povratite tako da ih popršćete s malo vode, omotajte aluminjskom folijom pa podgrijte desetak minuta u pećnici na 250° Celzijusa.

>>> Ako su vam odresci pocrnili, utrljajte u njih mješavinu papra, čilija i češnjaka. Oni se koriste za jače pečen i začinima zacrnjen odrezak pa ih možete tako i predstaviti.

>>> Prezrelo voće ne možete koristiti za salate, ali možete za frapee, smoothieje, sorbete ili sladolede. Ali, ne koristite ga ako je gnjilo.

>>> Ako vam se slučajno prilikom kuhanja juhe ili variva ispe previše soli, odmah ga prelijte u drugu posudu, dok se sol nije otopila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'