Obavijesti

Lifestyle

Komentari 44

'Srce me boljelo dok je patio. Platila sam ljudima da budu prijatelji mom sinu s Downom'

'Srce me boljelo dok je patio. Platila sam ljudima da budu prijatelji mom sinu s Downom'

Tražim mladića, koji želi dodatno zaraditi. Platit ću ti da budeš prijatelj mog sina. Sve što trebaš je igrati video igrice s njim. Ništa više. Ima Downov sindrom te nema prijatelja svojih godina, napisala je mama

VIDEO

Kad dijete dođe na svijet, svaki se roditelj nada da mu može ponuditi najbolji mogući život i voditi ga na tom putu. Ljubav prema djeci roditelje može natjerati da poduzmu sve kako bi im osigurali sigurnost i sreću.

To posebno vrijedi za djecu koja zahtijevaju posebnu brigu, poput Christiana Bowersa, dječaka s Downovim sindromom, čija je majka učinila nešto nevjerojatno kako bi se više ne bi osjećao usamljeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tetovaža VIDEO

Christian je bio jako usamljen 

Christian je oduvijek bio veliki ljubitelj života, stalno je nasmijan i trudi se da se drugi osjećaju bolje.

- Christian je društven, a kad smo u javnosti, on će pozvati bilo koga da nam se pridruži - kaže njegova majka, Donna Herter.

Jednom su otišli na pizzu, a on je pozvao za stol 15 građevinskih radnika da sjednu s njima, što su i učinili. 

Dosta vam je površnih odnosa? Izgradite snažna prijateljstva pomoću ovih sedam koraka
Dosta vam je površnih odnosa? Izgradite snažna prijateljstva pomoću ovih sedam koraka

Odgajan je s ljubavlju i srećom, što ga je oblikovalo u karizmatičnog mladića kakav je sada u dobi od 24 godine. Ali Christian ima Downov sindrom i nije mu uvijek lako povezati se i stvoriti prijateljstva.

Tijekom srednjoškolskog razdoblja, Christian je imao priliku steći višestruka prijateljstva. Ali ta ista prijateljstva na kraju su prestala kada je škola završila. Nakon što je diplomirao, njegova potreba za društvom je još više porasla, ali nitko od njegovih prijatelja nije dolazio k njemu. 

Njegova mama se prisjeća kako je često pitao 'Kada mi dolaze prijatelji?'.

Suočio se sa surovom stvarnošću, nekoga s takvim stanjem, Christian Bower se iz dana u dan počeo osjećati sve usamljenije.

- Vikendom je gledao svoje starije sestre kako spavaju kod prijateljica i posjećuju zabave dok je on sjedio sam - kaže Donna.

Majka nije mogla samo stajati i gledati, pa je pronašla rješenje za njegovu usamljenost

Stoga je Donna očajnički željela pomoći svom sinu da prevlada usamljenost. Kako ona tvrdi, slomljeno srce kad vidite svoje dijete kako pati, ne smanjuje se s vremenom..., postaje sve teže. 

Donna je morala biti jaka za dvoje, za sebe i Christiana, koji, kao i drugi momci njegovih godina, ima mnogo težnji.

Christian ima mnoge želje, poput svojih vršnjaka. On će poželjeti vozačku dozvolu, možda će željeti odseliti se, oženiti i imati djecu, ali nije dovoljno funkcionalan da živi sam, tužno priznaje njegova mama.

Donna je željela potaknuti sina da se bavi svojim interesima i hobijima jer to mogu biti izvrsni putevi za izgradnju prijateljstava i pronalaženje istomišljenika. Ali u Christianovom slučaju stvari nisu bile tako jednostavne, pa je odlučila uzeti stvari u svoje ruke.

Zdravo je imati prijatelje: Smanjuju napetost, stres i potiču dobre navike
Zdravo je imati prijatelje: Smanjuju napetost, stres i potiču dobre navike

Donna i njezin suprug sjedili su jedne noći za stolom pokušavajući smisliti rješenje za Christiana, i sinula im je ideja objaviti poruku na Facebooku i ponuditi nekome novac da provodi vrijeme s Christianom.

- Tražim mladića, između 20-28 godina, koji želi dodatno zaraditi. Dva dana u mjesecu po 2 sata, platit ću ti da budeš prijatelj mog sina. Sve što trebate učiniti je sjediti s njim i igrati video igrice u njegovoj sobi. Ništa više. Ima 24 godine i Downov sindrom te nema prijatelja svojih godina - napisala je mama u objavi.

A također je navela da je razlog zbog kojeg plaća garancija da će se netko stvarno pojaviti, jer kako kaže, Christian je imao mnogo njih koji su mu govorili da će ga jednog dana posjetiti, a nikada nisu.

Donna nije imala nikakva očekivanja kad je poslala objavu, ali dan nakon toga bila je šokirana kad je vidjela poplavu interakcija i poruka koje je primila. Mnogi su reagirali osjetljivim, suosjećajnim odgovorom, čak su ponudili svoju besplatnu pomoć i druženje. Mama je također bila šokirana kada je vidjela koliko roditelja ima slične probleme, i razgovaraju s volonterima o stvaranju prijateljstava, donosi Bright Side.

- Shvatila sam, pa, ovo se ne događa samo Christianu - istaknula je.

Christian je sada obasut ljubavlju mnogih novih prijatelja. Kad je broj pozivnica porastao, Donna je čak kupila planer za planiranje cijelog rasporeda druženja.

- Jedva mu čekam reći, Christiane, postoji novi prijatelj koji želi provoditi vrijeme s tobom - kaže Donna.

Toliko je uzbuđen da ni ne postavlja pitanja, dodaje mama.

Činjenica da Christian konačno više nije sam značila je Donni više od bilo koje svote novca. Dapače, i nju su optuživali da je 'prodala' svoje dijete, ali je odlučno odgovorila na takve komentare.

- Osim ako nemate dijete s posebnim potrebama, nećete razumjeti bol kroz koju ono prolazi svaki dan - poručila je.

Sve u svemu, dirljivo je vidjeti da su ova majka i njezin sin uspjeli pronaći zajednicu pojedinaca koji ih podržavaju i voljni su se sprijateljiti s njima. To je podsjetnik da u svijetu postoje dobrota i suosjećanje i da svi imamo koristi od povezivanja s drugima.

Christian je stalno zatrpan darovima i pismima, ali najviše ljubavlju stranaca koji mu postaju prijatelji.

- Ljubav koju pokazuju našem sinu je nevjerojatna. Christian kaže da se s prijateljima osjeća kao u raju. Ide u krevet s osmijehom na licu - sretna je  Donna.

Iako ovaj stalni protok ljudi možda neće trajati zauvijek, Donna je optimistična u pogledu budućnosti i onoga što je pred njima.

- Nadam se da će nekolicina ovih mladića htjeti ostati ovdje u godinama koje dolaze - iskreno priželjkuje.

Sve je bilo lakše kad smo bili djeca: Razlozi zbog kojih pucaju prijateljstva u odrasloj dobi
Sve je bilo lakše kad smo bili djeca: Razlozi zbog kojih pucaju prijateljstva u odrasloj dobi
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru