Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sredite dom u izolaciji: Super plan koji će iskorijeniti nered

Sredite dom u izolaciji: Super plan koji će iskorijeniti nered
1

U vrijeme kad je cijela obitelj kod kuće, pri čemu se djeca u istom prostoru igraju i uče, a roditelji rade, održavanje reda veliki je izazov. Dogovorite podjelu posla, uz mali podsjetnik

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Čistite po metodi 'FlyLady': 15 minuta je dovoljno za svaki dio

Još uvijek imamo neke taktike za brzo postavljanje stana kad se nađu gosti, nema ovih dana, kad su zbog zatvorenih vrtića i škole te mnogi radni mjesta svi ukućani na okupu, neki učenici, neki se igraju, neki rade u tom prostoru, održavanje reda može biti poseban izazov. 

Pokušajte s ukućanima dogovoriti plan za uvođenje redakcije u 20-ak minuta do pola sata, tako da svatko ima nekoliko zaduženja, kako biste u konačnici svi skupa imali više slobodnih vremena i pripremili se za to da sljedeći dan možete krenuti s učenjem ili radnim zadacima u urednom prostoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

Evo nekoliko savjeta o tome kako na brzinu istražiti crveni u svakoj pojedinoj prostoriji, koji ukućanima mogu poslužiti kao - šalabahter:  

Kupaonica

Pobrinite se da ručnike koji su za pranje bacite u košarci i izvadite nove, ili onaj koji još može upotrijebiti ostavite na sušenju. Uklonite sve sitnice koje su ostale na umivaoniku, ili na kadi, a nije im tamo mjesto, te pošpricajte kadu, umivaonik i školjku srednjeg za čišćenje i dezinfekciju.

Ostavite da pjena stoji nekoliko minuta, pa prebrišite mokrom krpom. Nemojte ih ribati baš svaki dan, ne morate ih dezinficirati barem jednom dnevno. Prebrišite staklo tuš kabine i ogledala, ako je potrebno. Na kraju, prebrišite pod krpom namočenom u neko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju. 

Spavaća soba

Side view of woman making bed

Dogovorite s djecom ili partnerom da se krevet prevlada odmah ujutro, nakon što ste ga malo prozračili nakon ustajanja. Soba će tako izgledati uredno. Pokupite svu odjeću koja treba na pranje, kao i čaše, kao i dokumente ili materijale koji su možda pregledali u krevetu. Svakako pokupite omot od čokolade, keksa ili ostatke voća koje ste jeli u krevetu. 

Ako je potrebno, prebrišite podove vlažnom krpom. Ja dobro prozračite prostoriju. 

Zabavno pospremanje? I to je moguće ako ste kao njih dvoje
Zabavno pospremanje? I to je moguće ako ste kao njih dvoje

Kuhinja

Prebrišite pult krpom namočenom u sredstvu za dezinfekciju i oribajte njime sudoper. Maknite prljavo suđe u perilicu. Izbacite smeće. Obrišite ploču za kuhanje i promijenite stolnjak, ako je potrebno. Usišite ili pometite mrvice ispod stola, a ako je potrebno, prebrišite pločice krpom. 

Dogovorite da netko od ukućana, možda mlađi, vodi računa o redovnom pospremanju suđa iz perilice, kako biste mogli prljavo suđe moći pospremiti unutra.

Pospremanje kuće je većini najlakše odraditi ujutro
Pospremanje kuće je većini  najlakše odraditi ujutro

Raskrčite nered na kuhinjskom stolu - to nije odlagalište za školske knjige i bilježnice, materijale koje trebate za posao, ili za papire koji vam trebaju za rad. 

Dnevna soba

Fotolia

Maknite sve suvišno sa stolićem za kavu. Protresite ukrasne jastuke na kauču, složite dekice koje se pokrivaju pred TV-om. Pokupite igračke koji su se djeca igrali i zavedite barem nekakav crveni na radnom stolu, pogotovo ako je dostupan pogled.Ne zaboravite protresti jastučiće ili košarice koje koriste kućne ljubimce. 

Treba nam koristiti podove, odnosno prebrišite ih vlažnim krpom.   

Ne zaboravite ...

Na ulazu u stan često se stvori veliki nered, jer tamo prvo odlažemo ključeve, torbe, jakne i kapute te mnoge druge stvari, koje nakon toga ostanu na tom mjestu. Pokušajte dogovoriti ključeve i slične sitnice ostaviti u košarci na ormariću, da se kaputi odmah prigovorite u ormar, obučeni pospremi u ormariću, podsjeća portal The Spruce.

Svakodnevno obrišite pločice, odnosno pod u hodniku. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Novi hit: Ljudi su počeli raditi origami od toaletnog papira

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj