Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Stalni kašalj bio je rak: Pila je i antibiotike, ali nisu joj pomogli

Britanka (33) prolazi ciklus kemoterapije nakon što su joj liječnici našli sekundarni karcinom u dojci, te kazali da će živjeti samo nekoliko mjeseci. Na pretrage je otišla tek nakon kašlja koji nije prestajao

12 komentara

Vicki Marshall (33), iz Yorkshirea, prije dvije godine imala je rak dojke koji je pobijedila. Međutim sada joj je dijagnosticiran sekundarni karcinom dojke koji je, prema procjenama liječnika, neizlječiv. 

Fotografija koju je snimio njen suprug, s dvojicom sinova u bolničkoj sobi, dok prima dozu kemoteraije, slomila je srca mnogih. Umirućoj Vicki metastaze su našli ne samo u dojci, već i u kralježnici, jetri i na plućima, a liječnici su joj rekli da će živjeti još samo nekoliko mjeseci.

Rak je otkrila nakon dugotrajnog kašlja koji je ujedno bio i jedini simptom. Sama je primjetila da nešto nije u redu pošto kašalj ni unatoč terapiji antibioticima nije prestajao. Bilo joj je sve teže i disati i, na kraju su pretrage u bolnici otkrile nemilu bolest. Novi testovi pokazali su da se karcinom proširio i na druge organe i da je mala šansa da preživi, čak i uz kemoterapiju. 

Objavljuje Vicki MarshallNedjelja, 17. studenoga 2019.

Sekundarni karcinom dojke koji se može javiti i godinama nakon liječenja prvog tumora, javit će se otprilike kod trećine pacijentica s preboljenim karcinomom dojke, unutar deset godina. Često će biti - koban.

- Ništa me nije boljelo, normalno sam se brinula o djeci i obitelji - kazala je majka osmogodišnjeg Alfieja i petogodišnjeg Ernieja. 

Been a crazy 18 days, been in hospital all but 3 and I was in Paris for that! Lung drain (2 liters) Heart Drain...

Objavljuje Vicki MarshallČetvrtak, 28. studenoga 2019.

- Isprva su mi rekli su mi da imam sekundarni karcinom koji ćemo u najboljem slučaju moći savladati. Mogla bih poživjeti još godinama ako kemoterapija uspije ili par mjeseci ako ne uspije - dodaje ova vlasnica antikvarijata. Sada je u sredini intenzivne kemoterapije. 

Objavljuje Vicki MarshallPetak, 22. studenoga 2019.
Europa League - Manchester United Training DIVNA PRIČA S OTOKA Lani je pobijedio rak, sad čeka debi u Manchesterovu dresu...

Muž Lee iskoristio je vrijeme između liječenja i odvezao je obitelj u Disneyland u Paris. Na stranici JustGiving koju je stvorio obiteljski prijatelj prikupljeno je gotovo 5000 funti u samo jednom danu kako bi obitelji dobila priliku poći na možda posljednji zajednički odmor. Na putovanju se Vickino zdravlje pogoršalo pa su ga morali nakratko prekinuti kako bi je zbog problema sa srcem mogli vratiti u bolnicu u Englesku. 

'Ne ignorirajte simprome'

Foto: Dreamstime

Sada Vicki upozorava druge da ne ignoriraju simptome jer bi oni mogli biti znakovi ozbiljne bolesti - posebno ako su prije imali rak. Mjesta u tijelu na koja se rak najčešće vraća su kosti, mozak, jetra, pluća i koža. I dok se rak dojke obično može operirati ili izliječiti lijekovima ili zračenjem kada se nekome prvi put postavi dijagnoza, sekundarni rak je neizlječiv, jer se već proširio tijelom i nemoguće je pratiti svaki njegov dio. Liječenje se često oslanja na pokušaj ublažavanja simptoma, poboljšanje kvalitete života pacijenta i njihovo održavanje na životu što duže. 

- Molim vas budite uporni ako mislite da ste bolesni. Ni ja nisam očekivala ovakav razvoj, ali ako samo jedna osoba ovo uzme kao razlog za odlazak na testiranje, neka ode što prije - kaže Britanka.

Teško joj pada što njena djeca pripremaju školske predstave, a ona mora ležati u bolnici. Upozorila je sve da bi trebali raazmisliti o uzimanju životnog osiguranja "bez obzira na to koliko ste mladi".

MIJENJA SE SLIKA 11 karcinoma je u porastu kod djece, mladih i mlađih odraslih

- Moja je priča tužna jer sam do prije par mjeseci bila u redu. Moj suprug je policajac i fantastično je to kako su mu drugi  pružili podršku. Teško nam je svima jer je ovo došlo iznenada, traje tek dva tjedna. Moja kosa je još je na glavi, ali bit će zanimljivo nakon par tjedana - kazala je Viki. 

Preostali darovan novac iskoristiti će za vikend izlete. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message