Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Stare vješalice za odjeću iskoriste za marame ili časopise

Stare vješalice za odjeću iskoriste za marame ili časopise

Drvene vješalice mogu poslužiti i kao mjesto omiljenih fotografija, dječjih crteža ili čestitki. Vješalicu prvo pobojajte ili ukrasite, ovisno o željama, a potom štipaljkama za rublje na njih zakvačiti uspomene

Stare vješalicu za odjeću koje u ormaru samo zauzimaju mjesto, mogu biti odličan suradnik za organizaciju nakita. Potrebno je na drvenu vješalicu zabiti manje čavle s razmakom od jednog centimetra kako se nakit ne bi zapetljavao. Po želji, možete prethodno vješalicu pobojati kako bi se bolje uklopila u vaš interijer ili preko nje staviti komad platna ili maramu koju više ne koristite te na nju objesiti.

Od drvenih paleta možete lako napraviti i slatku vrtnu kućicu
Od drvenih paleta možete lako napraviti i slatku vrtnu kućicu

POGLEDAJTE VIDEO: Kako organizirati ormar

Pokretanje videa ...

1. Marame

Osim za nakit, žičane i drvene vješalice mogu poslužiti i za vješanje marama te šalova. Možete ih vezati direktno na vješalicu ili iskoristiti obruče sa zavjese za tuš i provući ih kroz njih. Tako će marame uvijek biti uredno posložene. 

Pomozite okolišu i napravite sapun od prirodnih sastojaka
Pomozite okolišu i napravite sapun od prirodnih sastojaka

2. Organizacija ukrasa

Vješalicu od žice otpetljajte i prije nego li je ponovno složite provucite kroz nju ukrasne vrpce. Ovo je izvrstan način za čuvanje stvari koje su potrebne za zamatanje poklona. 

3. U kupaonici i kuhinji

Drvene vješalice možete iskoristiti u kupaonici kao držače za ručnike tako da ih okrenete naopačke s kukicom prema dolje i stavite na zid. Na sličan način možete ih upotrijebiti u kuhinji. Uzmite komad platna, preklopite ga do trećine kao da preklapate pismo i sašijte rubove. Preklop prebacite preko vješalice i sašijte. U torbicu možete staviti krpe, a može vam osim u kuhinji, poslužiti i za čuvanje nakita. 

Kako napraviti ploču na zidu?
Kako napraviti ploču na zidu?

4. Stalak za uspomene i časopise

Drvene vješalice mogu poslužiti i kao mjesto omiljenih fotografija, dječjih crteža ili čestitki. Vješalicu najprije treba pobojati ili ukrasiti, ovisno o željama, a potom štipaljkama za rublje na njih zakvačiti uspomene. Od žičane možete napraviti stalak za knjige ili časopise. Uzmite vješalicu, stisnite je rukama tako da se gornji i donji dio spoje i potom kutove okrenite prema van. Nakon tog kukicu okrenite prema dole i vješalicu oblijepite trakom u boji.