Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Staro vs. moderno posuđe: Provjerite koje su sprave bolje

Staro vs. moderno posuđe: Provjerite koje su sprave bolje
1

Obični četverostrani metalni ribež praktičnošću i izdržljivošću nadmašuje većinu novih sprava, a što se higijene tiče, isto je režete li na plastičnoj ili drvenoj dasci

VIDEO

Nove “revolucionarne” kuhinjske sprave koje se agresivno reklamiraju kao čudotvorno rješenje svih kulinarskih problema rijetko ispunjavaju obećanja, a mnogo češće završe kao “skupljači prašine”. Vrhunska jela mogu se pripremiti samo s nekoliko osnovnih pomagala, pa kupujte samo ono što vam se čini zaista korisnim. Odlučite li se ipak za neku novotariju, nipošto ne bacajte stara kuhinjska pomagala jer biste im se uskoro mogli vratiti. 

Najbolji primjer je obični četverostrani metalni ribež. To je još uvijek najbolji alat za ribanje većine povrća i sireva, a strana sa sitnim zupcima može poslužiti i za ribanje tvrđih naminrnica. Često “poboljšane verzije” zakažu kod ribanja mekšeg povrća ili zahtijevaju dugotrajno čišćenje. 

Ipak, jedna od najkorisnijih kuhinjskih sprava nepravedno je zanemarena. To je dvostruko kuhalo ili “bain-marie” koje je odlično za topljenje čokolade ili održavanje jela toplima bez pregrijavanja. Nemate li ga, možete improvizirati tako da stavite vatrostalnu zdjelu iznad lonca u kojem voda lagano ključa. 

Što se higijene tiče, svejedno je režete ili na drvenoj ili na plastičnoj daščici

Stručnjaci su dugo tvrdili kako su plastične daščice za rezanje više higijenski od drvenih. Pretpostavljalo se da se plastiku može lakše i temeljitije očistiti nego drvo. Ipak, 1994. istraživanje je pokazalo da drvo zadržava manje bakterija od plastike. Uslijedila su dodatna istraživanja, a konačan zaključak jest - režite na onome što vam više odgovara.

Bistre juhe i sokove možete procijediti kroz filtar za kavu

Mnogi tradicionalni recepti preporučuju cijeđenje kroz gazu. No mogu poslužiti i papirnati filtri za kavu. Cijeđenje kroz takve filtre traje nešto dulje, no rezultati su obično bolji. Upotrijebite ih za bistre temeljce te uklanjanje koštica i pulpe iz voćnih sokova. 

Kvaliteta: Budite vrlo oprezni kad kupujete otvarač za limenke - jeftine varijante s lošom plastikom brzo će puknuti. 

Privid raznolikosti: Ako svi noževi u kompletu imaju nazubljenu oštricu, ne kupujte ga. Dovoljna su vam najviše dva takva noža. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala