Lifestyle

Komentari 0

Stella McCartney svoje klasične komade radi na sportski način

Stella McCartney svoje klasične komade radi na sportski način

Slavna britanska dizajnerica već godinama naglašava važnost udobnosti, a sada je klasične forme odijela, kaputa i hlača, napravila na način kojim se radi super udobna sportska odjeća

Stella McCartney sve više briše granice između oblikovanja klasične, svakodnevne odjeće i sportskih komada koji omogućavaju lakše kretanje. To čini posebnom konstrukcijom, koja je vidljiva na prozirnim kreacijama.

Jedna od velikih zagovarateljica ekološkog načina rada, koristi dizajnerske elemente i protokole te ih iz svijeta sporta prenosi u radnu svakodnevicu.

POGLEDAJTE VIDEO: Veličanstveni život Karla Lagerfelda

To se posebno vidi na haljinama, ali i odijelima koje imaju široke hlače i kratke sakoe, dok su ramena ležerna i široka.

U njezinoj je odjeći lako plesati, kretati se i biti chic, a to je ono što Stella i inače zagovara, da roba ne bude nešto naporno, sputavajuće i obvezujuće, već upravo suprotno - komocija i ležernost u nošenju uvijek ju joj bili bitni.

Boje su bazične, ona voli tamno plavu, boju pijeska i slične neutralne tonove, a za akcente tu je sočna crvena.

Torbe su joj posebna priča - Stella nerijetko ima hit sezone, njezine kreacije često zovemo statement. I ovoga puta, pripremila je pravu stilsku poslasticu.

Najčitaniji članci