Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Što stisak ruke otkriva o vama?

Što stisak ruke otkriva o vama?

Čvrsto rukovanje može ostaviti izrazit dojam pri prvom susretu i često je sastavni dio razvoja karijere i procesa razgovora za posao. Također, čvrst stisak je povezan i s boljim ukupnim zdravljem

VIDEO

U bilo kojoj situaciji, čvrst, ali kratak stisak ruke i kontakt očima mogu puno toga napraviti. Dugi stisak, posebno pri prvom susretu, može stvoriti neugodnu situaciju. Predugo održavanje kontakta očima često pokazuje isti rezultat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

- Ako sjedite, ustanite. Uspostavite kontakt očima dok hodate prema voditelju. Kad ste udaljeni oko 60 centimetara, nakratko zatvorite oči i ispružite desnu ruku. Stisnite ruku na dvije sekunde. Pokažite osmijeh - objasnila je stručnjakinja za razvoj karijere Vicky Oliver.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zašto se čvrsto rukovanje smatra dobrim znakom poslovne suradnje?

Čvrst stisak u povijesti se koristio za afirmaciju samopouzdanja. To je prvi pokazatelj raspoloženja, snage i samopouzdanja. Način na koji održavate kontakt očima tijekom rukovanja također može drastično utjecati na rezultat sastanka, razgovora ili drugog ključnog događaja.

10 trikova s kojima će vam auto uvijek biti čist, mirisan i uredan
10 trikova s kojima će vam auto uvijek biti čist, mirisan  i uredan

Na sve konkurentnijem tržištu rada, dobro rukovanje moglo bi biti razlika između dobivanja posla i prelaska na neki drugi. 

Dreamstime

- Rukovanje je ogroman neverbalni znak. Ne moram ni riječi reći, odmah vam dajem do znanja da želim uspostaviti odnos s vama. Čak i da ne kažete ništa, vrlo brzo primatelju dajete do znanja toliko pozitivnih ili negativnih poruka koje daju ton ostatku sastanka ili interakcije. Neverbalni znakovi često služe za potvrđivanje ili suprotstavljanje postojećim uvjerenjima o nekoj osobi - kaže Laura Katen, predsjednica tvrtke Katen Consulting.

Kako je rukovanje povezano sa zdravljem?

Pregled istraživanja u kojima su sudjelovali ispitanici stariji od 60 godina otkrio je da snaga stiska može predvidjeti pad kognitivnih sposobnosti, funkcionalnosti, pokretljivosti, pa čak i biti pokazatelj prerane smrti u nekim slučajevima. Istraživači su otkrili da je stisak jednostavan pokazatelj mišićne mase i tjelesne snage. 

Njega kose preko ljeta: Naučite kako je zaštititi od isušivanja te koji preparati mogu pomoći
Njega kose preko ljeta: Naučite kako je zaštititi od isušivanja te koji preparati mogu pomoći

Studija iz 2015. povezala je slabo rukovanje s porastom kardiovaskularnih problema, dok je studija iz 2018. ispitivala snagu stiska i zaključila da je slabija snaga stiska izravno povezana s problemima dišnog i kardiovaskularnog sustava, piše Ladders.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru