Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Stručnjaci tvrde: Ovih 7 stvari sretni parovi uvijek rade skupa

Stručnjaci tvrde: Ovih 7 stvari sretni parovi uvijek rade skupa

Možete provoditi puno vremena sa partnerom, ali to ne znači da zajedno provodite kvalitetno vrijeme. Zajedničke aktivnosti su za dobar odnos puno bitnije nego da ste samo jedno drugome u blizini

VIDEO

Timski rad važan je sastojak održivosti dugoročnih veza, omogućavajući partnerima da njeguju zajedničke ciljeve odnosa i stvaraju smislen, zajednički život, kaže bračna i obiteljska terapeutkinja, dr. Jenni Skyler, piše Yahoo!.

POGLEDAJTE VIDEO (što poza u kojoj spavate govori o vašoj vezi):

Pokretanje videa...

00:59

Ako tražite više načina kako provesti smisleno vrijeme sa svojim partnerom, stručnjaci donose sedam stvari koje sretni parovi uvijek rade zajedno:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zajedno jedite

Ovisno o vašem rasporedu, vjerojatno nije realno očekivati da ćete svaki obrok jesti zajedno, ali kad god možete, stručnjaci predlažu da se potrudite sjesti za doručak, ručak ili večeru s partnerom. 

- Zajednička večera omogućava parovima da se ponovno povežu nakon što su cijeli dan bili odvojeni. Dijeljenje obroka znači dijeljenje užitka u hrani i može biti korijen smislenog razgovora koji će parove emocionalno povezati - kaže dr. Skyler.

S koronom su se promijenila i ljubavna pravila: Kako 2020. znati da (ni)je zagrijan za vas?
S koronom su se promijenila i ljubavna pravila:  Kako 2020. znati da (ni)je zagrijan za vas?

Idite u krevet zajedno u isto vrijeme

Opet, nije uvijek moguće ići u krevet u isto vrijeme, ali važno je potruditi se što češće to raditi. 

- Čin zajedničkog spavanja u krevetu simbolizira posebnost zajednice koju je par stvorio. Osim toga, zajedničko spavanje povećava mogućnost seksa ili barem maženja prije drijemanja - kaže dr. Skyler.

Mazite se svaki dan

Pokušajte se maziti svaki dan, čak i ako je to samo na nekoliko minuta.

- Dodirivanje kože oslobađa oksitocin koji osnažuje vezu dvije osobe, a i povećava bliskost među parovima - kaže dr. Skyler. 

Znanost otkrila devet ne tako romantičnih činjenica o braku
Znanost otkrila devet ne tako romantičnih činjenica o braku

Idite na izlaske

Čak i ako ste zajedno godinama, pa čak i desetljećima, važno je da nikada ne prestajete izlaziti ili imati poseban dan ili noć samo vas dvoje. 

- Mnogo je istraživanja koja pokazuju da to poboljšava zadovoljstvo u odnosima, seksualno zadovoljstvo i smanjuje stopu razvoda. Plus, sjajan je način za zabavu, ponovno otkrivanje sebe i partnera te udaljavanje od svakodnevnih obaveza - kaže psihologinja, dr. Paulette Sherman. 

'Pobjegnite' zajedno

- Bilo da se radi o jednoj noći, vikendu ili jednotjednom odmoru, 'bijeg' je sjajan je način da obnovite svoju vezu i stvorite pozitivne osjećaje i uspomene. To nas izbacuje iz rutine i daje vezi prijeko potrebno osvježenje - objašnjava psihologinja, dr Mary Ann Mercer.

Provedite praznike zajedno

Praznici su uvijek posebno vrijeme za parove.

- Važno je odvojiti vrijeme od posla i drugih obaveza te planirati obiteljske ili rituale u dvoje kako bismo zajedno obilježili te posebne prigode. To nam daje trenutke kojima se zajedno možemo radovati - kaže dr. Sherman.

Ima 150 djece, a spermu donira 'prirodno' - seksom sa ženama
Ima 150 djece, a spermu donira 'prirodno' - seksom sa ženama

Slavite sitnice

Ne morate čekati neku obljetnicu da bi slavili vašu vezu i brak. Dr. Mercer predlaže da u svom kalendaru obilježite datum upoznavanja, zaruka i vjenčanja, ali i da slavite male trenutke, poput unaprjeđenja na poslu ili postizanja nekog osobnog cilja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru