Lifestyle

Komentari 3

Stručnjakinja savjetuje kako da ruž dulje traje čak i ispod maske

Stručnjakinja savjetuje kako da ruž dulje traje čak i ispod maske

Iako je već više od godinu dana maska obavezna za kretanje u društvu, ipak neke žene ne odustaju od svojeg omiljenog ruža za usne. Evo kako će vam duže trajati i pod maskom

1. Priprema primerom

Što se tiče sprječavanja ruža da se rastopi i iscuri u sitne linije oko usta (to se događa i najboljima od nas), pametno koristite svoj primer i korektor. 

- Nanesite primer, to može biti isti primer koji koristite za lice, oko područja usana, a zatim prozirnim puderom fiksirajte usta prije nanošenja ruža - kaže Nechelle Turner, vizažistica za Jane Iredale - The Skincare Makeup.

2. Strateški nanesite slojeve

Ključ dugotrajnog ruža je, prije svega, razumijevanje da nanošenje ruža nije samo doslovno stavljanje ruža na usne. Umjesto toga, potrebna je promišljena primjena više proizvoda, a zatim ponovna primjena.

- Trebate započeti čistim i suhim usnama. Zatim ispunite cijele usne olovkom za usne iste boje koje je i ruž. Tek treći korak je nanošenje ruža, koji onda treba obrisati maramicom i ponovo ga nanijeti -  kaže Turner i objašnjava da je trik u tome da voštana formula olovke za usne priljepljuje na sebe ruž, piše mbg lifestyle.

- Korektor se koristi za izoštravanje linije usana - kaže Turner. Korektor vam može pomoći u ispunjavanju linija tako da ruž nema kamo iscuriti.

3. Birajte mat ruževe

Tehnika nanošenja može zadržati vaš ruž na mjestu, pogotovo kod mat ruževa. Sjajni ruževi će se prije razliti jer su ljepljivije formule.

- Ispod maske je najbolje koristiti mat ruž. Pronađite onaj koji je visoko pigmentirani tekući ruž koji se suši do laganog mat finiša - dodaje.

Najčitaniji članci