Lifestyle

Komentari 5

Stvara životinjske portrete od školjki koje pronađe na plaži

Stvara životinjske portrete od školjki koje pronađe na plaži

Portreti su toliko detaljni, a umjetnica Anna Chan iz New Yorka je otkrila da joj za većinu kreacija treba najmanje tri do tjedan dana ili čak i više da ih završi

Anna Chan je dizajnerica i umjetnica iz New Yorka koja je tijekom pandemije puno vremena provodila na  otoku Long Island. Tamo je radila skulpture od pijeska jer je imala ideju stvoriti 12 umjetničkih djela za kalendar za 2021. godinu. Ubrzo se to razvilo u opsesiju: stvaranje prekrasnih, simetričnih mozaika i životinjskih portreta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Portreti su toliko detaljni, a Anna je otkrila da joj za većinu kreacija treba najmanje tri do tjedan dana ili čak i više da ih završi.

- Pronaći pravi komad školjke koji će se uklopiti može biti izazov. Kad sam prvi put počela, uspijevala sam ih dovršiti za pet do šest sati, od skupljanja školjaka do gotove skulpture, ali moj je rad od tada evoluirao i postao detaljniji i dimenzionalniji - rekla je.

Budući da radi s izazovnim materijalima mora se naoružati strpljenjem.

- Pijesak nema oblik, pa je izazov postići da bude dovoljno čvrst da podnese dugi postupak mozaika. Također, izazov je osigurati da bude vlažan tek toliko da bude kompaktan, ali ne previše mokar ili suh da se ne raspadne. I poput sastavljanja slagalice, pronalaženje pravih školjki zahtijeva vrijeme - objasnila je umjetnica.

Ono što Anna prvo radi je skupljanje školjki različitih oblika i boja kako bi se slagale s idejom koju ima. Nakon toga modelira oblik životinje uz pomoć pijeska. Međutim, skulptura je tek napola gotova bez ukrasa školjke. Svaki komad, svaka školjka ima svoje mjesto i sve se moraju savršeno uklopiti da bi stvorili mozaični efekt.

Svoj 'ured' je s plaže preselila u garažu. 

- Još uvijek moram usavršiti postupak kako bih veće skulpture učinila trajnima, pa se nadam da će u bliskoj budućnosti one pronaći mjesto u zidu galerije ili u kolekcionarskom domu - dodala je, a piše Bored Panda.

Najčitaniji članci