Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Slabost vam je perfekcionizam, nemate pitanja - ništa od posla

Nemojte govoriti o sebi kao da nemate mana. Novom poslodavcu se nemojte predstavljati kao savršeni zaposlenik. No, nemojte niti govoriti da niste dobri u nečemu

Business. Office Business Woman and Business Man Leading Talks at the Light Office Sitting at the Table. Woman Dressed in Blue Blouse and Beige Skirt. Man Dressed in Blue Costume and White Shirt
Foto: Dreamstime
15 komentara

Postoji mnogo pravila o tome što biste trebali raditi na razgovoru za posao i što govoriti. No, donosimo i sedam rečenica koje nikad ne biste trebali reći na razgovoru za posao.

1. 'To što radim je nevjerojatno'

Vaš cilj je pokazati, a ne reći. Kada kažete poslodavcu da ste nevjerojatni u onome što radite, pretpostavljate da će vam povjerovati u to. Vjerojatno neće.

Fotolia BEZ STRAHA Čeka vas razgovor za posao? Ovih 8 pitanja morate postaviti

No, ako kroz primjere o postignućima pokažete zbog čega bi vas on mogao cijeniti, stvarate puno bolju sliku o sebi. Možete im dati priliku da sami, bez vašeg hvalisanja, zaključe da ćete biti korisni kompaniji. Zato sljedeći put kad vas pitaju to pitanje, dajte konkretne primjere.

2. 'Nisam dobar u ovome, ali...'

Preformulirajte ovu rečenicu. Nitko ne želi radnika koji nije dobar. Puno je bolje reći: 'Nemam mnogo iskustva u ovom području, ali...'. Pričajte o raznim iskustvima koja ste imali, a poslodavcu bi mogla biti korisna.

Samo ne započinjite rečenicu s: 'Nisam dobar u ovome...'.

Foto: Dreamstime

3. 'Trenutno sam u položaju...'

Vaša trenutna plaća nema veze s budućom u toj kompaniji. Ona ne nosi vrijednost koju donosite tamo. Ne simbolizira vještine, ideje i rješenja koja možete ponuditi svom novom timu. Spominjanje trenutne plaće prije nego dobijete službenu ponudu je način da ograničite potencijal zarade.

Dreamstime SAMO SMIRENO Oprez, govor tijela vam može sabotirati razgovor za posao

4. 'Sve što je negativno ili nepotrebno u vezi s trenutnom tvrtkom'

Govoreći o onome što nedostaje vašoj trenutačnoj tvrtki ili kritiziranje nadređenih, čak i kao način objašnjavanja onoga zbog čega tražite drugi posao je loše. Umjesto da govorite kako vas ne podržavaju u kompaniji u kojoj ste trenutno, usredotočite se na ono što tražite.

Foto: Dreamstime

5. 'Spreman sam započeti u ponedjeljak'

Iako ste možda spremni započeti s radom što je prije moguće, nemojte to govoriti. Novom poslodavcu se predstavite kao najbolji kandidat, ali mu i dajte do znanja da možda imate i druge opcije. Ta taktika vam istovremeno ne daje mnogo prostora za daljnje pregovaranje o plaći.

Životna škola Otkrijte što vam treba za uspješan razgovor za posao

Ako već radite negdje, nemojte govoriti da možete otići što prije, nego im dajte do znanja da imate nezavršenih projekata koje želite do kraja odraditi prije nego što date otkaz.

6. 'Moja slabost je da sam perfekcionist'

Nemojte govoriti o sebi kao da nemate mana. Novom poslodavcu se nemojte predstavljati kao savršeni zaposlenik jer i on zna da takvih nema. Zbog toga vas niti neće razmatrati. Dobro je spomenuti neku slabost i reći kako biste ju poboljšali.

7. 'Ne, nemam pitanja'

Treba uvijek imati pitanja. Čak i ako niste sigurni je li vam novi poslodavac već odgovorio na to, svejedno provjerite. Postavljajte im pitanja kao što su i oni vama. Time im dajete do znanja da ste netko tko može i zna obavljati posao.

MEGHAN I HARRY OBJAVILI NIKAD VIĐENU FOTKU SINA: 'Predivan si i zaslužuješ divan život'

Tema: 100% prirodno

Možda vas zanima i ovo:
Message