Lifestyle

Komentari 9

Stvari koje nisu toliko strašne, ali ih se bojimo zbog filmova

Stvari koje nisu toliko strašne, ali ih se bojimo zbog filmova

Nemoguće je da vas živi pijesak potpuno proguta. Pirane su zapravo prilično miroljubive. Sva dizala imaju debele i izdržljive sajle, a svaka od njih može nositi više od težine kabine...

Postoje neke obične stvari kojih se bojimo zbog horora. Filmovi uvijek previše dramatiziraju stvari i to nije nešto zbog čega ih možemo osuđivati. Neke stvari prelaze iz jednog filma u drugi, a s godinama se naviknemo na njih misleći da svijet tako funkcionira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovih 6 stvari, međutim, nisu toliko štetne koliko se čini:

1. Živi pijesak

Nemoguće je da vas živi pijesak potpuno proguta. Ako slučajno uđete u njega, najdublja razina na koju ćete stići je do struka, tako da lako možete pobjeći kada dotaknete dno jame. 

2. Pirane

Pirane su zapravo prilično miroljubive i ne, ne skrivaju se očajnički čekajući da zakoračite u vodu. Uglavnom se hrane morskim algama, sjemenkama i drugim biljima.

Povremeno jedu meso životinja i napadaju male ribe. Čak i da su vas napale, ozljede bi vjerojatno bile lakše.

3. Pad dizala

Sva dizala imaju debele i izdržljive sajle, a svaka od njih može nositi više od težine kabine. Tu su i višestruke sigurnosne kočnice.

Čak i ako, što je vrlo malo vjerojatno, dizalo počne strmoglavo padati, to ionako ne bi bio slobodan pad, jer će ga trenje od tračnica i pritisak zraka ispod njih usporiti. 

4. Laseri

Suprotno uvriježenom mišljenju, laseri ne mogu prerezati nekoga, kao što nož reže maslac. To bi sigurno trajalo mnogo dulje. Da bi se to dogodilo, laser mora biti fokusiran na određenu točku, a objekt bi trebao biti nepomičan. Osim toga, većina sigurnosnih lasera otkriva samo kretanje, a ponekad su čak i nevidljivi.

5. Otvori i kanali ventilacija

Puzanje kroz otvore je moguće, ali nije tako lako kao što izgleda. Najvjerojatnije ćete pronaći puno prašine i krhotina i slabih dijelova kroz koje možete propasti. Osim toga, ne možete to učiniti tiho - sigurno će vas se čuti.

6. Kloroform

Ne možete samo prići nekome, gurnuti mu maramicu u lice i nadati se da će osoba odmah zaspati. Kloroform ne djeluje tako.

Zapravo, djeluje tek nakon 5 minuta namjernog i dubokog udisaja. Naravno, filmovi to ubrzavaju jer ne mogu potratiti tih dragocjenih 5 minuta, donosi Bright Side.

POGLEDAJTE PRIČU WANNAPE IZ MASTERCHEFA: 'KUHALA SAM I RAZVOZILA HRANU'

Najčitaniji članci