Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Stvari koje vam organizator vjenčanja želi reći, ali ne smije

Stvari koje vam organizator vjenčanja želi reći, ali ne smije

Nema sumnje da su mladenci na svom vjenčanju glavne zvijezde, ali iza njih često stoji osoba koja se brini da taj dan prođe savršeno. Otkrivamo koje su to stvari koje vam često žele reći, a ne mogu

VIDEO

Organizatori vjenčanja mladencima mogu pomoći u mnogo čemu, od financijskih zadataka, stilskih izbora do rasporeda sjedenja i menija. Svoj posao će najbolje obaviti ako su mladenci pristupačni i daju im povratnu informaciju. Organizatorice vjenčanja Elizabeth Tulipana i Victoria Lartey-Williams otkrile su za Insider što često žele reći svojim klijentima, a ne mogu.

1. Prvo i najvažnije, organizatora vjenčanja zapošljavate s razlogom, pa zato poslušajte njihove savjete

- Ipak, u konačnici, to je njihov dan, pa ono što žele, to i dobiju, ali trebaju nam dopustiti da svoj posao obavimo učinkovito. Budući, da smo organizirali mnogo vjenčanja, naš je posao reći što bi bilo najbolje. Većina klijenata želi da se gosti zabave i traže prijedloge kako da sve prođe u redu, zbog čega nas i zapošljavaju - rekla je  Elizabeth Tulipana, izvršna direktorica tvrtke Chicago Anticipation Events koja se bavi planiranjem događaja. 

- Platili ste da vam pomognemo, osmislimo nacrte i povežemo s najboljim dobavljačima. Zato to poštujte i shvatite da vam želimo pomoći - dodala je Victoria Lartey-Williams, vlasnica i dizajnerica tvrtke Victorious Events NYC.

2. Članove obitelji i prijatelje koje ne želite pozvati, ne morate

- Neki od naših klijenata se često suočavaju s problemom da neke prijatelje ili članove obitelji jednostavno ne žele na svojoj svadbi. Iako to može biti teško, bolje je da te osobe onda i ne budu na svadbi - rekla je Lartey-Williams i dodala da ne trebate osjećati obavezu pozvati ih, ako u dubini svog srca to stvarno ne želite. 

Zaboravila je vlastito vjenčanje i mislila je da je 1860. godina
Zaboravila je vlastito vjenčanje i mislila je da je 1860. godina

3. Ako postoji sukob između mladenaca, onda je to najčešće zbog financija

- Možemo vam pomoći, tako da vam kažemo na što trebate potrošiti novac, a na što ne. Naravno da uvijek postoji budžet, ali i način kako da dobijete što više za taj budžet - rekla je Tulipana.

Ali, ponekad, savjeti organizatora nisu dovoljni da svađa između budućih supružnika prestane.

- Ponekad nas mole da objasnimo njihovom partneru zašto neke stvari toliko koštaju. Ako se ne možete dogovoriti koliko ćete izdvojiti iz budžeta za nešto, a netko od vas to stvarno želi imati na svom vjenčanju, onda to sami platite - kaže Lartey-Williams.

4. Pinterest ponekad može biti vrlo koristan, ali parovi zbog njega mogu biti preopterećeni

Trendovi poput prskalica ili posebnog plesa djeveruša su hit na Pinterestu, ali Lartey-Williams kaže da parovi ponekad zbog toga pretjeraju. 

- Imam toplo-hladni odnos s Pinterestom. Mislim da je super za inspiraciju, ali parovi ponekad vide toliko toga na Pinterestu i sve to žele imati na svom vjenčanju - dodala je. 

5. Neki parovi riskiraju s previše aktivnosti

Ponekad vjenčanje može postati više posao za mladence nego slavlje i zabavljanje. 

- Kažem im da budu oprezni s aktivnostima, jer ipak trebaju uživati u tom danu. Ako planiraju puno aktivnosti, vjenčanje će im se pretvoriti u posao, a ne uživanje - naglasila je Lartey-Williams.

Novi hit za vjenčanje: Kroksice sa puno šljokica - za mladenke
Novi hit za vjenčanje: Kroksice sa puno šljokica - za mladenke

- Što se tiče estetike, klijentima pomažemo dočarati kako će se to sve uklopiti u prostoriju. Ponekad to zna biti teško vizualizirati - dodala je Tulipana.

6. Vjenčanje služi da proslavite zavjet ljubav, a ne da razmišljate o društvenim mrežama

Neke mladenke su preopterećene dobivanjem savršene slike ili videa za društvene mreže. 

- Mnoge mladenke taj dan previše razmišljaju o Instagramu, pa zaboravljaju da vjenčanje zapravo služi da proslave ljubav sa svojim partnerom i činjenicu da su sada postali jedno. Zato ih često podsjećam na to - rekla je Lartey-Williams.

Dermatolozi tvrde: Uvijač za trepavice se ovako ne koristi!
Dermatolozi tvrde: Uvijač za trepavice se ovako ne koristi!

7. Organizator vjenčanja nije i osobni asistent

- Parovi ponekad očekuju da ćemo obavite sve umjesto njih, ali to nije naš posao. Organizatori vjenčanja su profesionalci koje unajmljujete kako bi vam pomogli da što lakše organizirate vjenčanje, a ne da obavljaju sve poslove umjesto vas i da vam služe kao osobni asistenti - zaključila je Lartey- Williams.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti