Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Surfanje internetom potiče mozak da radi bolje i više

Previše surfanja može omesti spavanje, potaknuti nakupljanje kuilograma zbog premalo kretanja ili znatno ugroziti društveni život zbog izolacije

shutterstock
Foto: shutterstock
0 komentara

Surfate li internetom mozak će vam bolje raditi, a u 60 i 70-im ćete bolje funkcionirati od svojih vršnjaka, pokazalo je istraživanje kalifornijskog sveučilišta. Pregledavanje internetskih stranica potiče centre u mozgu koji su odgovorni za odlučivanje i složene misaone procese. Tako se poboljšavaju pamćenje i koncentracija te povećava brzina zaključivanja. Osim surfanja internetom, hrana za mozak su križaljka i drugi hobiji koji zahtijevaju angažiranje oko rješavanja problema, savjetuju stručnjaci. Korištenje interneta se ne preporučuje prije odlaska na spavanje jer može omesti san, koji dugoročno može oslabiti moždane funkcije i izazvati brojne zdravstvene probleme.
Zbog previše vremena provedenog pred računalom može patiti socijalni život i komunikacijske vještine, koje također potiču mozak na rad pa treba pronaći optimalnu ravnotežu među aktivnostima.

>>Aminokiseline iz ribe, mesa, jaja i mlijeka hrana su za mozak koje pomažu u regulaciji budnosti, pamćenja, sna, raspoloženja, koncentracije, refleksa i koordinacije te jačaju živce.

>>Čak i san koji traje samo šest minuta potiče pamćenje, objavili su njemački znanstvenici sa sveučilišta u Duesseldorfu. Spavanje potiče procese obrađivanja informacija u mozgu.

>>Zaboravljate li brojeve telefona ili mjesto na kojem ste parkirali auto počnite meditirati, baviti se jogom ili suočavati sa stresom na neki drugi način koji vam najbolje odgovara.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message