Slijede vježbe za oblikovanje bedara i stražnjice. Čvrsto stisnut trbu spriječiti će opasno uvijanje kralježnice. Kod čučnjeva pripazite na koljena
Sutra vježbam i jedem: 8. dan programa mršavljenja
Prema programu, slijede vježbe za oblikovanje bedara i stražnjice. Kako ne bi došlo do opasnog uvijanja leđa, kod izvođenja prvih dviju vježbi (slike 1a, b i 2a, b) pripazite da je trbuh čvrsto stisnut, a leđa su u "ravnini". Druge dvije vježbe - čučnjeve i ispade u svaku stranu (3a, b i 4a, b)- izvodite polako i kontrolirano. Napravite jednaki broj u svaku stranu. Kod spuštanja u čučanj prenesite težinu na pete i pazite da koljena ne prelaze preko nožnih prstiju. Na koljena je važno paziti i kod izvođenja ispada, odnosno, prijenosa težine na jednu nogu. Sekundu do dvije zadržite se u svakome od ovih položaja.
1a Kleknite. Jednu nogu postavite u pripravni položaj. Trbuh je uvučen, a glava u produžetku kralježnice
1b Gurajte nogu iza sebe dok je ne ispružite. Stopalo je zategnuto. Trbuh je čvrsto stisnut
2a Pogrčite nogu. Potkoljenica "gleda" prema stropu, stopalo je zategnuto
2b Lagano potišćite stopalo prema stropu, odnosno, podižite potkoljenicu prema gore i malo spuštajte
3a i b Stanite u širini bokova. Polako iskoračite nogom u jednu stranu, spuštajući se pritom u čučanj. Dok ste u čučnju, leđa su ravna, koljena ne prelaze prste
4a i b Ponovno stanite u širini bokova. Sada pokušajte napraviti ispade nogom u svaku stranu. U položaju ispada koljeno ne smije prelaziti nožne prste
JELOVNIK, 8. dan
Meni je sastavila dijetetičarka Anita Klima. Recepti su osmišljeni za jednu osobu.
DORUČAK: 1 kifla, 2 dl kefira, 5 dag banane
UŽINA - PRIJE PODNE: 2 kriške nabujka od riže, 2 kocke light sira, 10 dag krastavaca
RUČAK: 20 dag pilećih krila, po 5 dag mrkve i korijena od peršina, po 2 dag gljiva i mladog luka, 1 dag tjestenine za juhu, 20 dag tikvice, 1 jaje, 1 žličica ulja, umak od soje, mljeveni papar, list peršina.Mrkvu, peršin, gljive i mladi luk staviti u 3 dl vrele vode i kuhati 20 minuta. Pod kraj dodati tjesteninu. Tikvicu propržiti na tavi s malo soli, paprom i listom peršina. Kad omekša, dodati jaje i peći nekoliko minuta.
UŽINA - POSLIJE PODNE: Tabla muslija s borovnicom, voda
VEČERA: 1 žemlja, 5 dag ovčjega sira, 0,5 dl jogurta s malo masnoće, 10 dag rotkvice