Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Svari koje treba odšutjeti ako se želi sačuvati mir

Svari koje treba odšutjeti ako se želi sačuvati mir
3

Njegovo spominjje bivše u bilo kojem kontekstu ili njeno 'moramo razgovarati' mogu završiti samo svađom, durenjem ili 'pamti pa vrati' gunđanjem

VIDEO

Čak i ako je namjera najbolja, neke je komentare na račun suprotnog spola bolje prešutjeti. Iskrenost ponekad zaista može naštetiti jer nitko ne želi čuti “utješne” izjave poput “uvijek možemo ostati prijatelji”. Žena nikad i ni pod kojim uvjetima ne želi da je muškarac pita - mora li baš toliko jesti. Jer mora, iako se zaklinjala da više neće. Od toga, više mrzi jedino izjavu da se ponaša kao njezina majka ili njegova bivša. Bivša se smije spomenuti kao negativan primjer, nikada kao uzor, a o majkama se i ne govori: žene žele da ih se tretira kao individualce, a ne da ih se uspoređuje. Premda mnoge žene (ispravno) misle da muškarce mogu čitati kao otvorenu knjigu, često zaboravljaju na izjave koje oni ne žele čuti. Jedna od njih je i “moramo razgovarati”. Čim čuju te riječi, muškarci trenutačno traže izlaz. Mnogo je boljih načina da se otpočne razgovor, a oni radije čuju one suptilnije. (rr)

>> Većina muškaraca mrzi čuti da je nešto “slatko”, a osobito to ne želi biti. Ako vas dočeka spreman za izlazak, cijenit će kompliment, ali bez “slatkog” epiteta jer će ga to izbaciti iz takta. Muškarac je ženin zaštitnik, njezina stijena, a “slatko” se ne uklapa u njegovu sliku o samom sebi.
>> Što si to napravila s kosom, pitanje je koje će izbezumiti gotovo svaku ženu. Nije napravila ona, napravio je frizer, a ona je samo platila. “Sviđa mi se tvoja nova frizura” najbolji je način da se ženi uputi kompliment jer pokazuje željenu pažnju na ispravni način.
>> Kažete li ženi da je preemocionalna, riskirate da u tom trenutku postane još emocionalnija pa čak i ljuta. Suzdržite se i pustite da taj trenutak prođe sam od sebe. Jer sigurno je ne želite dovesti do stanja da je morate pitati: “Jesu li to oni dani u mjesecu?”.
>> Ako ne želite izazvati ženski bijes, izbjegavajte omiljenu izjavu “sve je pod kontrolom”. Nema ništa loše u ženskoj sugestiji na kojem semaforu treba skrenuti ili u maloj pomoći ako ne uspijevate namjestiti televizijske kanale.
>> Izjavama poput “to je samo igra” žena će razljutiti muškarca. Neka je to stotinu puta istina, ali nogomet ili košarka zauzimaju važno mjesto u njegovom životu, koliko god se to ženama činilo djetinjastim. Kao da Oprah show nije.
>> Govoreći da veličina nije važna lažete, a muškarci to znaju. Oni će se truditi nadoknaditi taj nedostatak pa u ime tog truda muškarci bi cijenili da se veličina radije ne spominje.
>> Pitanje “što to imaš na sebi” muškarac ne želi čuti ni u ludilu. Na sebi najčešće ima ono što je bilo čisto i pri ruci u ormaru. Muškarci ne planiraju danima unaprijed što će odjenuti, pa ako žena ima kakvu sugestiju, bolje neka to učini nježno i smireno.
>> Muškarac možda misli da je manekenka s naslovnice ili žena za kojom se okrenuo lijepa, ali to što ima oči, ne znači da manje lijepo misli o  partnerici. Trude se biti diskretni i tome nema ništa loše. Vidio ju je i nastavio hodati s vama.
>> Ti nisi jedna od onih feministica, zar ne, izjava je koja će zasigurno izbezumiti svaku ženu. Feministica ili ne, ženu će ovo pitanje uvrijediti. Radije budite ljubazni, otvorite joj vrata, ponudite da ćete platiti večeru i odvezite je kući, bez takvih pitanja.
>> Kažete li ženi da se opusti, postižete suprotan efekt. Ženski um to će pročitati kao “ponašaš se iracionalno bez razloga”.
>> Upitate li ženu “ima li kakvih obaveza”, pripremite se da ćete čuti neželjeno. Ako odgovori: “Imam dijete od šest mjeseci”, na takve stvari morate imati spreman odgovor. Premda je vaša znatiželja naivna pa i obzirna, mogla bi uvrijediti ženu, stoga radije pričekajte da vam tako intimne stvari kaže sama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju
NIJE TEŠKO

Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju

Iako u obzir dolaze brojni elementi, ipak postoje neki zdravi koraci koje je lako poduzeti kako bismo smanjili rizik od ulaska u taj začarani krug tuge, koji s vremenom može postati sve dublji