Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Svinjsko pečenje sa sočnim krumpirom nikad ne razočara

Svinjsko pečenje sa sočnim krumpirom nikad ne razočara

Ovo jelo mnogima je omiljeni nedjeljni ručak, ali zapravo ništa vas ne sprječava da si ovu poslasticu pripremite i neki drugi dan u tjednu. Iskoristite naš recept i pripremite gozbu

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Sastojci:

700 g svinjskoga karea, 2 žlice meda, 2 žlice senfa, 1 žlica jabučnog octa, 1 žlica sojina umaka, svježe mljeveni papar, sol

ANKETA Kako vi kod kuće radite carbonaru? Talijanski chef otkrio nam je originalni recept
ANKETA Kako vi kod kuće radite carbonaru? Talijanski chef otkrio nam je originalni recept

Priprema:

Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odrežite masni dio, a kožicu omotajte oko mesa i povežite koncem. Zagrijte pećnicu na 175°C. Pomiješajte u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar. Položite svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelijte meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavite peći i pecite nepokriveno od sat do sat i pol. Povremeno polijevajte umakom koji se stvara oko pečenja. Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadite ga i pustite da odstoji još desetak minuta prije rezanja. Poslužite uz krumpire i korjenasto povrće koje pečete uz meso ili samo uz sezonsku salatu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču