Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Tajne dobrog pire krumpira: Kuhari otkrili najčešće pogreške

Tajne dobrog pire krumpira: Kuhari otkrili najčešće pogreške

Kuhari su na Redditu podijelili svoje savjete kako napraviti kremasti pire krumpir bez ikakvih problema, a zajamčeno će vam ovi trikovi zauvijek promijeniti način spremanja pire krumpira

VIDEO

Pire od krumpira vjerojatno je jedno od najtežih jela koje možete dovesti do savršenstva jer toliko toga može poći po zlu. Iako je riječ o jednostavnom prilogu s malo sastojaka, detalji su ti koji mogu stvoriti ili pokvariti ovaj klasik. Nedovoljno kuhanje krumpira dovodi do grudica, a predugo kuhanje uzrokuje njihovo raspadanje - što nitko ne želi. Srećom, profesionalni kuhari su na Redditu podijelili nekoliko savjeta i trikova koji će vaš pire krumpir dovesti na neku novu razinu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nemojte jesti krumpir koji je proklijao

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

1. Ne dodajete dovoljno masti

Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća.

Jedan je kuhar rekao: 'Masnoća je ključ. Maslac i vrhnje su ključni, neki kuhari mogu dodati čak i do 50 posto nje kako bi dobili pravi pire krumpir'.

Otkrili smiješno jednostavan i učinkovit trik za brže zaspati
Otkrili smiješno jednostavan i učinkovit trik za brže zaspati

Drugi kuhar je dodao: 'Zaista, treba dosta maslaca. Možete koristiti i druge masti, ali maslac je standard. Ludo Lefebvre uvijek govori da za savršen pire krumpir treba 'jedan kilogram krumpira i jedan kilogram maslaca. Ali ne morate koristiti samo maslac, jer drugi kuhari kažu da postoje alternativni sastojci koji dodaju okus'.

Treći kuhar je napisao: 'Maslac i vrhnje. Također, krem ​​sir - ne samo da ima puno masnoće, tu je i dobra doza mliječne kiseline (kao i emulgatori i zgušnjivači) koja pomaže dodati okus'. 

- Majoneza je također dobra za pire radi istih razloga - napisao je jedan korisnik Reddita.

Čips od raznog povrća odlična je zamjena za nezdrave grickalice
Čips od raznog povrća odlična je zamjena za nezdrave grickalice

2. Ne solite krumpir

Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Sada ne trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila ukusna (premda će to pomoći) ali upotreba soli itekako je potrebna, kaže jedan kuhar.

3. Ne eksperimentirate s okusima

Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je dodavanje još jednog povrća u smjesu. Ne samo da mu to daje više dimenzija, već ga može učiniti i slađim.

Jedan je kuhar objasnio: 'Također volim raditi kašu od mrkve i krumpira. Samo stavite kuhanu mrkvu u posudu s krumpirom. Mrkva dodaje lijepu slatkoću, a trebate dodati samo malo maslaca'.

Uz hladan zrak i ledenu vodu lak za nokte brže će se osušiti
Uz hladan zrak i ledenu vodu lak za nokte brže će se osušiti

4. Koristite mikser

Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira koristite li drobilicu ili mikser, cilj je isti - imati krumpir bez grudica. Ali ono što biste trebali koristiti prema nekim gurmanima, bogatije je.

Jedan je kuhar rekao: 'Velika pogreška koju sam znao napraviti bio je mikser - ne. Upotrijebite drobilicu ili gnječilicu za krumpir'.

Drugi se složio: 'Koristite gnječilicu za krumpir za svilenkasto glatku teksturu!'.

- Jednom kad sam počeo stavljati krumpir u gnječilicu za krumpir natrag u lonac na laganu vatru s toplim maslacem i vrhnjem, pire je dobio potpuno novu dimenziju - komentirao je treći.

5. Ne uklanjate škrob

Škrob može pire krumpir učiniti ljepljivim i tjestastim. Dakle, pranjem ili namakanjem rezanog sirovog krumpira pomoći ćete isprati male molekule škroba poznate kao amiloza.

Oduševljeni kuhar je dodao: 'Maknite škrob s krumpira. Dakle, ogulite ih i narežite na kockice. Isperite ga i skuhajte. Zatim isperite krumpir u vrućoj vodi te ga zgnječite. To će osigurati da krumpir bude pahuljast, a ne ljepljiv', piše Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam