Tajne dobrog pire krumpira: Kuhari otkrili najčešće pogreške | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Tajne dobrog pire krumpira: Kuhari otkrili najčešće pogreške

Tajne dobrog pire krumpira: Kuhari otkrili najčešće pogreške

Kuhari su na Redditu podijelili svoje savjete kako napraviti kremasti pire krumpir bez ikakvih problema, a zajamčeno će vam ovi trikovi zauvijek promijeniti način spremanja pire krumpira

VIDEO

Pire od krumpira vjerojatno je jedno od najtežih jela koje možete dovesti do savršenstva jer toliko toga može poći po zlu. Iako je riječ o jednostavnom prilogu s malo sastojaka, detalji su ti koji mogu stvoriti ili pokvariti ovaj klasik. Nedovoljno kuhanje krumpira dovodi do grudica, a predugo kuhanje uzrokuje njihovo raspadanje - što nitko ne želi. Srećom, profesionalni kuhari su na Redditu podijelili nekoliko savjeta i trikova koji će vaš pire krumpir dovesti na neku novu razinu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nemojte jesti krumpir koji je proklijao

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

1. Ne dodajete dovoljno masti

Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća.

Jedan je kuhar rekao: 'Masnoća je ključ. Maslac i vrhnje su ključni, neki kuhari mogu dodati čak i do 50 posto nje kako bi dobili pravi pire krumpir'.

Otkrili smiješno jednostavan i učinkovit trik za brže zaspati
Otkrili smiješno jednostavan i učinkovit trik za brže zaspati

Drugi kuhar je dodao: 'Zaista, treba dosta maslaca. Možete koristiti i druge masti, ali maslac je standard. Ludo Lefebvre uvijek govori da za savršen pire krumpir treba 'jedan kilogram krumpira i jedan kilogram maslaca. Ali ne morate koristiti samo maslac, jer drugi kuhari kažu da postoje alternativni sastojci koji dodaju okus'.

Treći kuhar je napisao: 'Maslac i vrhnje. Također, krem ​​sir - ne samo da ima puno masnoće, tu je i dobra doza mliječne kiseline (kao i emulgatori i zgušnjivači) koja pomaže dodati okus'. 

- Majoneza je također dobra za pire radi istih razloga - napisao je jedan korisnik Reddita.

Čips od raznog povrća odlična je zamjena za nezdrave grickalice
Čips od raznog povrća odlična je zamjena za nezdrave grickalice

2. Ne solite krumpir

Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Sada ne trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila ukusna (premda će to pomoći) ali upotreba soli itekako je potrebna, kaže jedan kuhar.

3. Ne eksperimentirate s okusima

Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je dodavanje još jednog povrća u smjesu. Ne samo da mu to daje više dimenzija, već ga može učiniti i slađim.

Jedan je kuhar objasnio: 'Također volim raditi kašu od mrkve i krumpira. Samo stavite kuhanu mrkvu u posudu s krumpirom. Mrkva dodaje lijepu slatkoću, a trebate dodati samo malo maslaca'.

Uz hladan zrak i ledenu vodu lak za nokte brže će se osušiti
Uz hladan zrak i ledenu vodu lak za nokte brže će se osušiti

4. Koristite mikser

Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira koristite li drobilicu ili mikser, cilj je isti - imati krumpir bez grudica. Ali ono što biste trebali koristiti prema nekim gurmanima, bogatije je.

Jedan je kuhar rekao: 'Velika pogreška koju sam znao napraviti bio je mikser - ne. Upotrijebite drobilicu ili gnječilicu za krumpir'.

Drugi se složio: 'Koristite gnječilicu za krumpir za svilenkasto glatku teksturu!'.

- Jednom kad sam počeo stavljati krumpir u gnječilicu za krumpir natrag u lonac na laganu vatru s toplim maslacem i vrhnjem, pire je dobio potpuno novu dimenziju - komentirao je treći.

5. Ne uklanjate škrob

Škrob može pire krumpir učiniti ljepljivim i tjestastim. Dakle, pranjem ili namakanjem rezanog sirovog krumpira pomoći ćete isprati male molekule škroba poznate kao amiloza.

Oduševljeni kuhar je dodao: 'Maknite škrob s krumpira. Dakle, ogulite ih i narežite na kockice. Isperite ga i skuhajte. Zatim isperite krumpir u vrućoj vodi te ga zgnječite. To će osigurati da krumpir bude pahuljast, a ne ljepljiv', piše Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama