Obavijesti

Lifestyle

Komentari 54

Tajne mladolikog izgleda kože: Super savjeti iz cijelog svijeta

Tajne mladolikog izgleda kože: Super savjeti iz cijelog svijeta

Indijke se protiv bora bore šalicom čaja od đumbira, Meksikanke kožu čiste pilingom od šećera, a Francuskinje svoj izgled duguju ekstraktu sjemenki grožđa

VIDEO

Kineskinje se oslanjaju na čaj

Kineskinje su poznate po besprijekornom tenu, a njihova je tajna - čaj, odnosno kombinacija dvaju čajeva. Zeleni i bijeli čaj bogati su antioksidansom epigalokatehin galatom ili EGCG-om koji ubrzava obnovu stranica i ublažava nastanak bora. 

Dovoljno je pomiješati tri žličice zelenog čaja u prahu s tri žličice kuhanog bijelog čaja sve dok ne nastane pasta. U pastu po želji možete dodati nekoliko kapi limuna i nanijeti na lice. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta pa potom isperite.

A cup of mallow tea with fresh blooming dwarf mallow

Šalica čaja od đumbira za lijepo lice Indijki

Indijke svoj beauty ritual započinju ispijanjem šalice čaja od đumbira. Đumbir pomiješan s malo meda pravi je anti-age pripravak, koji smanjuje upalu i djeluje antibakterijski. Također, aktivni sastojak, gingerol, iz đumbira sprječava uništavanje kolagena, zaduženog za elastičnost kože i zategnutiji izgled. 

Energetske bombe za dan pun energije: Pomažu i smršavjeti
Energetske bombe za dan pun energije: Pomažu i smršavjeti

Meksikanke ruke njeguju pilingom od šećera i limuna

Ruke prve odaju naše prave godine, a to dobro znaju Meksikanke koje ih njeguju na poseban način. Koža ruku zbog stalnog izlaganja vjetru, različitim temperaturama i vodi gubi na elastičnosti i debljini.

Meksikanke taj problem rješavaju pilingom od šećera i limuna. Šećer uklanja mrtve stanice kože, izbjeljuje mrlje i ujednačava ten. Osim toga, ovaj pripravak alfahidroksilnom kiselinom djeluje kao antioksidans i pomaže u zadržavanju vode. 

Za meksički piling pomiješajte dvije šalice šećera, jednu šalicu maslinovog ulja i pet žlica limunovog soka. Ostavite ga 5-10 min da djeluje na koži i isperite mlakom vodom. Piling možete staviti u staklenku i koristiti po želji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hawaiian Organic Noni (@realnoni) on

Anti-age sok pije se u Polineziji

Noni sok pravi je hit među manekenkama zato što čisti kožu iznutra i ima anti-aging svojstva. Žene iz Polinezije već stotinama godina koriste ovo voće za njegu lica.

Ono vlaži kožu, ublažava sitne bore oko očiju i obiluje vitaminom C zbog čega se preporučuje problematičnoj koži sklonoj aknama. Može se piti kao sok ili čaj. 

Francuskinje koriste ekstrakt sjemenki grožđa

Ekstrakt sjemenki grožđa podižu razinu antioksidansa u krvi, čuvaju elastičnost kože i potiču proizvodnju kolagena. Tajna je to koju već godinama koriste Francuskinje.

Preporučuje se svaki dan uzeti 100 mililitara ekstrakta, ali ljudi alergični na grožđe trebaju ga izbjegavati. Također, prije uzimanja preporučuje se savjetovati s liječnikom. Samo 50 miligrama ekstrakta zamijenit će pola kilograma svježeg grožđa, prenosi The Huffington Post. 

KAKO SI POMOĆI: Nekoliko je razloga zašto vas boli tijekom seksa, a bolesti ne moraju biti najčešći

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise