Lifestyle

Komentari 7

Tako se to radi! Uz pomoć dva obična sastojka izglancala je zamagljeni far na automobilu

Tako se to radi! Uz pomoć dva obična sastojka izglancala je zamagljeni far na automobilu

Dva sastojka koja ima svako kućanstvo bila su dovoljna da farovi na mojem automobilu ponovno zablistaju, napisala je Australka u svojoj Facebook objavi i oduševila pratitelje

Podijelila je fotografije na kojima se vidi stanje prije i poslije čišćenja, a koristila je jednostavnu pastu koju je napravila od paste za zube i praška za pecivo. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako pripremiti auto za ljeto

- Svjetla na autu vratila sam u prvobitno stanje, koristila sam smjesu zubne paste i praška za pecivo te sve dobro izribala - napisala je te niže u svojoj objavi pojasnila postupak. Prvo je gustu smjesu zubne paste i praška za pecivo na svjetla nanijela papirnatim ručnikom te sve dobro utrljala prstima. Farovi su na kraju izgledali kao novi. 

Nakon objave na društvenim mrežama, zainteresirala je pratitelje, osobito one koje muči isti problem.

- Zaista izgledaju sjajno, moram to isprobati na svom Miniju, jedan je baš jako zamagljen. Mislim da ću isprobati odmah sutra - napisala je jedna korisnica, a druga je rekla kako u njezinom servisu koriste istu smjesu i da joj svaki puta ispoliraju svjetla do savršenstva. 

Treća je pak dodala da je isprobala smjesu već nekoliko puta te da doista radi, ali da, nažalost, nije dugotrajno. 

- Ovo je dobro znati, ja svaki puta kupujem nove farove - napisala je četvrta korisnica u komentaru. 

Naime, nakon nekog vremena svjetla na automobilu se zamagle, osobito ako su plastična. Takva su svjetla podložnija zamagljivanju od staklenih. 

O učinkovitosti ove smjese, piše Daily Mail, često se raspravlja na društvenim mrežama. Tako su u australskoj grupi Mums Who Clean, raspredali o prednostima ove paste. Korisnici su, iz iskustva, rekli da je učinkovita i za uklanjanje manjih ogrebotina na vratima automobila koje obično zarade na parkingu. 

Mame iz te grupe savjetuju da se smjesa u svjetla utrlja mekom krpom, ali kružnim pokretima te da ju je na kraju dovoljno samo isprati.

Najčitaniji članci