Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Rodila mu je sina kao surogat majka, zet kaže: 'Ona je najbolja sveksva na svijetu'

Tata trogodišnjaka kojeg je na svijet donijela baka kaže: 'Ona je najbolja punica na svijetu'

Nakon što je njenoj kćeri dijagnosticiran rak grlića maternice i liječnici su rekli da je jedini način da rodi zamrzavanje jajnih stanica, Julie je odlučila postati surogat majka. Rodila joj je sina i danas su presretni

Rees Jenkins (30) iz Rhymneya u Južnom Walesu prije tri godine postao je otac, nakon što mu je njemu i supruzi Jessici (25) njezina majka, odnosno njegova punica, rodila dječaka. Julie Bradford (49), bila je surogat majka ovome paru i rodila je svoga unučića, budući da je Jessica još sa 18 godina preboljela rak grlića maternice i liječnici su rekli da zbog terapija koje je primala ne može ostati u drugom stanju. 

- Neki su mislili da je pomalo čudno što je moja punica rodila mog sina, ali da nije bilo nje, on uopće ne bi bio ovdje. Živimo u 21. stoljeću i koliko god to neobično bilo, vrijedilo je jer sada gledam Jacka kako se smije i igra - kaže presretni otac i dodaje kako ima najbolju punicu na svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO: Majka šestero djece prenosila porod od kuće na Instagramu

Pokretanje videa ...

Porod kod kuće prenosila je na Instagramu: 'Htjela sam to i za prošlo dijete, odgovorili su me' 01:16

Rees je od djetinjstva zaljubljen u Jessicu, koja je, kaže, rođena za ulogu majke. No, kad je imala samo 18, postala je najmlađa žena u Velikoj Britaniji kojoj je dijagnosticiran rak grlića maternice. Tada su joj rekli da je jedina nada za to da ikad postane majka to da joj izvade jajašca i zamrznu ih. 

Rak grlića maternice: 'Jako je važno cijepiti se protiv HPV-a'
Rak grlića maternice: 'Jako je važno cijepiti se protiv HPV-a'

- Liječnici isprva čak nisu mislili da ima vremena za to, jer su željeli što prije započeti s kemoterapijom. No, Jessica ih je molila da pokušaju, pa je zakasnila s kemoterapijama tjedan dana. Uzeli su 21 jajašce, a deset ih je preživjelo - priča otac.

Dodaje kako mu je njegova voljena Jessica kad se suočila s dijagnozom dala izbor da ode, odnosno potraži ženu koja će moći roditi, no da opcija, kaže, nije dolazila u obzir jer ju voli.  

307907119

Na dan kada je započela terapiju, Jessica je izvadila jajašca i oplođena su Reesovom spermom. Nakon toga se borila s rakom i sad je u stanju remisije.

Julie im je ubrzo ponudila da rodi dijete za njih i počela je uzimati lijekove koji su joj pomogli da iznese trudnoću do kraja. 

- Bilo je to divno od nje. Razgovarali smo o surogat majci koja bi bila stranac, no smatrali smo da je sigurnije da to bude netko iz naše obitelji. Naravno da je bilo pomalo nadrealno i teško je opisati riječima. Pretpostavljam da smo u početku bili pomalo nesigurni i nervozni, no Julie je bila nevjerojatna - kaže otac. 

Australija bi uskoro mogla prva iskorijeniti rak grlića maternice
Australija bi uskoro mogla prva iskorijeniti rak grlića maternice

- Bio sam na svim pregledima i gledao bebu, a kad je Julie 2. prosinca 2016. rodila svi smo bili kod nje  - priča. Uz mladi par, s njima je, naime, bio i Juliein suprug Calwyn (50).

- Zapravo, htio sam čekati vani da se dijete rodi, no tad se jednostavno dogodilo. Jess je držala maminu ruku, a ja sam sjedio u kutu i tresao se. Kad se Jack rodio, Jessica je prerezala pupčanu vrpcu i tad sam prvi put držao našeg sina. Bio sam potpuno izgubljen, bez riječi. Jednostavno nisam mogao govoriti, bilo je tako čarobno - priča otac o iskustvu koje je proživio. 

- Naš sin je izgledao poput Jessice kad se rodila. Nikad neću zaboraviti radost na njezinom licu. Jedva je promucala 'hvala' svojoj mami. Bio je to jedan od najljepših trenutaka našeg života - kaže. 

Maleni Jack sad ima tri godine, voli nogomet, svoj trampolin i obožava crtiće The Hulk, Spiderman i Toy Story.

- Obožava biti uz mene kad radim nešto, dodaje mi ključeve i alate. Često se prepire sa mnom i vrlo je nestašan, ali beskrajno zabavan. Obožava i naša dva psa Molly i Frankie - priča ponosni tata. 

Jack svoju baku Julie zove baka, i još je premlad da bi razumio što to znači te da ga je ona zapravo rodila, kaže te dodaje kako svojoj svekrvi nikad neće moći uzvratiti za ono što je učinila za njihovu obitelj. 

Muž i žena promijenili spol, a curicu im rodila surogat majka
Muž i žena promijenili spol, a curicu im rodila surogat majka

A baka Julie sretna je zbog toga što je to mogla učiniti.

- Nismo mogli kontrolirati Jessicin rak, no mogla sam učiniti nešto nevjerojatno za svoju kćer i ništa me ne bi moglo zaustaviti u tome. Jessica je uvijek obožavala djecu. Doista je rođena za majku i gledajući je s Jackom ispunjava me radošću - kaže Julie, koja se danas posvetila promicanju borbe protiv raka grlića maternice i sa svojom udrugom je izradila prijedlog programa prevencije te organizirala peticiju za njihovo usvajanje, koju su nedavno predali vlastima. 

Jessica  dodaje kako je njezina mama njen najveći junak, jer im je dala beskrajan dar, pokazavši koliko velika može biti ljubav, prenosi Daily Mail.